Magazin > VIP
15831 ogledov

Vili Resnik želel zabrisati nekoga v izložbo

Vili Resnik Žiga Culiberg/RTVS
Za prepoznavnost ljube domovine bi naredil tudi to.

Ko je Vili Resnik leta 1998 zastopal Slovenijo s pesmijo Naj bogovi slišijo na Eurosongu, je bil nad določenimi potezami kar malce razočaran. Z nami je delil spomine na takratno dogajanje in razkril, kaj je bil v določenem trenutku pripravljen narediti.

"To, da zastopaš Slovenijo na Eurosongu, je bilo in še vedno je nekaj nepozabnega. To je namreč velika odgovornost. Moram pa priznati, da sem bil razočaran nad tem, da ekipa za prepoznavnost ni bila pripravljena narediti reklame. Sam sem takrat celo premišljeval o tem, da bi sam naredil kaj v tej smeri, da morda koga vržem v kakšno izložbo in bi se potem mediji razpisali o tem. Morda v stilu, da je Slovenec nor, kaj si je dovolil ... Med nastopom sem želel splezati na klavir, a mi tega niso dovolili. Zavedati se je treba, da je to vse skupaj en velik šov, in če nisi opažen, nisi naredil nič."

Vilija smo ujeli ravno pred snemanjem nove pesmi in videti je bilo, da je kar malo napet. "Pred vsakim snemanjem sem nervozen," nam pojasni. "Zdaj, ko sem malo starejši, sem pred snemanji še bolj nervozen, kot pred leti. Verjetno zaradi tega, ker stremim k popolnosti, saj čutim še večjo odgovornost do občinstva, kot sem jo morda pred leti."

Komentarjev 7
  • miha.z 12:29 06.marec 2023.

    Eurosong že dolgo ni več kar je bil. Če bi se Slovenija temu odpovedala bi bilo najbolje.

  • Avatar MS
    MS 09:59 06.marec 2023.

    Kot pevec +3 kot značaj -2

  • Avatar pantani
    pantani 09:47 06.marec 2023.

    Tale tip je en navaden kolerik,očitno jih še ni dobil po gobcu!!!