Magazin > VIP
23 ogledov

Vodenje Hita prevzema Drago Podobnik

V Hitu se obetajo spremembe, ki naj bi družbi zagotovile večji dobiček. Žurnal24 main
Vodenje družbe Hit prevzema Drago Podobnik, ki je bil za predsednika uprave igralniškega velikana imenovan 19. maja, petletni mandat pa začenja danes.

Glavna naloga Draga Podobnika bo sanacija poslovanja, saj je družba lansko leto končala v milijonskih rdečih številkah, v letošnjih prvih petih mesecih pa pridelala okoli 1,4 milijona evrov izgube.

Podobnik, ki od sredine julija ne vodi več novogoriškega zasebnega igralnega salona Princess, pogodba s Casinojem Portorož pa mu je potekla v petek, je napovedal, da bo ukrepe za izboljšanje poslovanja Hita po oceni stanja pripravil do sredine septembra. Na prvem mestu bo obvladovanje stroškov, saj "ocenjuje, da se stroški ne obvladujejo v zadovoljivi meri", odpuščanje zaposlenih pa vidi kot zadnjega v nizu ukrepov.

Pri tem mu bosta kot člana uprave pomagala Stojan Pliberšek, ki v družbi Hit doslej pokrival področje ekonomike in financ, nadzorniki pa so ga imenovali sredi julija, ter delavski direktor Marjan Zahar, ki je to funkcijo opravljal že doslej. Hitova uprava sicer ostaja nepopolna, saj bodo tretjega člana, zadolženega predvsem za tehnično področje, na Podobnikov predlog nadzorniki predvidoma imenovali konec avgusta. Podobnik se o tem pogovarja tako s kandidati iz kot izven Hita.

Kot je znano je Niko Trošt z mesta predsednika uprave Hita odstopil 8. aprila. Nadzorniki so novega prvega moža novogoriškega igralniškega podjetja iskali z javnim razpisom in 19. maja kot najprimernejšega izbrali Podobnika. Ker se ni strinjal z načinom izbire, je odstopil predsednik nadzornega sveta Marko Jaklič, preostali člani pa so z izbranim kandidatom pogodbo usklajevali do 17. junija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.