Magazin > VIP
38859 ogledov

Voditelj grobo napadel našega pevca, a se mu tudi javno opravičil

EMA Facebook
Priznal je, da je bil v svojem komentarju prestrog …

Televizijski voditelj, novinar in urednik Iztok Gartner, ki je najbolj znan po svoji provokativni erotični oddaji Gartnerjev bordel na celjski televiziji Arena TV, je tudi velik oboževalec EME in Evrovizije, ki jo vsako leto budno spremlja in komentira. "Bolj kot nad zmago za LPS sem šokiran, da David Amaro, veliki spletni vplivnež in mega radijski zvezdnik (skrajno sarkastičen ton), ni dobil niti enega glasu od publike. Bi mu pa predlagal, da menja človeka, ki mu dela muziko, če hoče na sceni ostati vsaj še kako leto! No, sem pa vseeno vesel, da je folk vendarle skapiral, da je imel Amaro res za en drek komad, čeprav tega avtorju skoraj nihče ni upal povedati iskreno in brez olepšav! Škoda za Bastisto Cadillac, ki so imeli najboljši komad večera! Pa močno upam, da se bo mulo iz LPS do Evrosonga naučil peti bolje kot jaz. Končna ocena celotne EME: 5/10," je Iztok po sobotni EMI zapisal na Facebooku, a se kmalu javno opravičil in razložil Amarovo situacijo.

iztok gartner | Avtor: Youtube Youtube

"Ni mi dalo miru in sem poklical Gorana Šaraca (avtorja Amarove skladbe, op. a.), da ga iz prve roke povprašam, kaj je šlo narobe pri Davidu Amaru, do katerega sem bil v komentarjih tudi sam malce preveč strog, če prav pomislim. Pa mi je povedal, da je bila njegova pesem Še vedno si lepa najprej posneta v srbskem jeziku in planirana za nastop na Beoviziji, pa je Amaro izrazil željo, da bi raje nastopal na EMI in pesem odpel v slovenščini. Pa sem si mislil, da Šarac pač naklada, zato sem ga izzval, da mi to srbsko verzijo tudi pošlje. In mi jo je. Brez oklevanja in razmisleka. Pa ne zato, da bi se hvalil z njo, marveč zato, da slišim, kak je bil prvoten plan, ali še bolje, kakšna je bila njegova prvotna vizija. No, zdaj lahko iskreno zapišem, da pesem v srbščini zveni odlično. In da tudi Amarov super vokal pride enkratno do izraza. Če sem iskren, lahko celo rečem, da gre za stopnjo kakega Joksimovića, morda celo Čolića, zato je škoda, da je Šarac pristal na Amarovo željo, da bi to isto pesem prepeval v slovenščini in z njo nastopil na EMI. Morala bi ostati pri ideji, da gresta na Beovizijo, kjer je bi gotovo razturila. Je pa zanimivo, da lahko jezik tako zelo poslabša neko dobro pesem. In kar je še bolj interesantno, kljub temu, da sem najprej slišal slovensko verzijo. Kakorkoli, David Amaro je fajn pevec in fajn dečko, toda EMA mu včeraj ni ležala. Je pa res, da si zadnjega mesta ni ravno zaslužil, to pa vseeno moram priznati," je razložil Gartner.

 
Komentarjev 1
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 11:25 22.februar 2022.

    Mali naduvanček je mislil, da bomo slovenci kar na kolena popadali, ko je prišel iz Anglije, kar blazno rad povdarja. Je pa res, da je EMA tudi eno veliko sranje, še večje pa Evrovizija, za katero resnično ne vem zakaj ...prikaži več se jo udeležujemo.