Magazin > VIP
21 ogledov

Voditelj po potegavščini spet v službi

Mel Greig Michael Christian EPA
Avstralski radijski voditelj, del para, ki je ukanil britansko medicinsko sestro Kate Middleton, zaradi česar je pozneje storila samomor, se je danes vrnil v svojo staro službo na radiu.

Michael Christian je skupaj s sodelavko Mel Greig decembra poklical v londonsko bolnišnico King Edward VII., pretvarjala pa sta se, da sta kraljica Elizabeta II. in princ Charles. Tako sta poizvedovala o zdravstvenem stanju noseče Williamove žene Kate Middleton, ki je bila v bolnišnici zaradi hude nosečniške jutranje slabosti.

Čeprav se je sprva govorilo, da sta oba voditelja odpuščena, je Michael danes z delom ponovno začel na radijski postaji Fox FM podjetja Austereo. "Veseli smo, da se je Michael vrnil na radijske valove. Vedno smo podpirali vrnitev naših zaposlenih na delo, ko je bilo to primerno," je dejal direktor Austerea Rhys Holleran. "Veselimo se tudi vrnitve Mel Greig, ko bo čas za to primeren," je dodal.

Pred dnevi so britanski tožilci sporočili, da ne bodo posredovali proti avstralskima voditeljema.

Christian in Greig sta medicinsko sestro Jacintho Saldanha pretentala, da je povezala klic k sodelavki, ki je skrbela za Catherine, ta pa je nato izdala podrobnosti o njenem zdravstvenem stanju. Incident je pritegnil mednarodno pozornost, tri dni pozneje pa je Saldanhova storila samomor, kar je sprožilo plaz kritik na račun voditeljev in radijske postaje, ki so vodile v suspendiranje voditeljev.

Komentarjev 1
  • feferon 11:45 11.februar 2013.

    Saj mora živeti , ni pa kriv , če je zmešana ženska že pred tem poskušala s samomori.