Magazin > VIP
94 ogledov

Voditelj s kosilnico čez Slovenijo

Štefko Bratkovič
1/4
Radio Center
Radijski voditelj Štefko Bratkovič si je zadal izziv – s kosilnico bo prečesal Slovenijo.

Štefko Bratkovič, največji prometni strokovnjak med radijci, se je vrnil na slovenske ceste. Tokrat z neposrednim sporočilom, da slovenski vozniki vozimo prehitro. Na počasnejšo vožnjo opozarja s počasno vožnjo, Slovenijo bo namreč prevozil s kosilnico, pot pa ga vodi od Svete Trojice do Portoroža.

Na pot se je podal včeraj ob 6. uri, z vsega 11 kilometri na uro je prvi dan v nekaj manj kot 12 urah prevozil pot od Svete Trojice do Celja. Že prvi dan je dokazal, da je njegova odločitev pravilna, saj je vožnja med poslušalci naletela na neverjetno pozitiven odziv. Od prvega kilometra ga ljudje pozdravljajo, mu prinašajo hrano in pijačo, da bo lažje zdržal, in se želijo z njim fotografirati. V Mariboru so ga pozdravili dijaki srednje zdravstvene šole, v Hočah so se mu na poti pridružili kolesarji, v Slovenskih Konjicah ga je pozdravil podžupan Bojan Podkrajšek, v Celje pa sta ga prišla pozdravit Sašo Papp in Polona Požgan.

"Ne morem verjeti, da se mi to dogaja," je kljub dolgi vožnji navdušen Štefko Bratkovič. "Na kosilnici sem preživel ves dan in na neki poseben način sem prevozil kraje, skozi katere sem praviloma hitel. Kljub dolgi poti nisem preveč utrujen. Kosilnica je maksimalno udobna in suvereno premaguje kilometre. In kaj je najlepše? Voznice in vozniki so strpni, veliko pa jih je naše sporočilo in poslanstvo vzelo zelo resno."


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.