Magazin > VIP
34725 ogledov

Voditelji Radia 1 imeli večkrat solzne oči in cmok v grlu

radio 1
1/40
Zvezde Radia 1 je najbolj ganil gospod, čigar žena radijskega dobrodelnega maratona žal ni dočakala.

Zaključil se je najdaljši Denis Avdić Show, najbolj poslušani jutranji program v Sloveniji. Voditelji Denis Avdić, Jana Morelj, Anja Ramšak in Miha Deželak so bili pokonci več kot 24 ur, za njimi je pester dan in še bolj pestra noč. 

Ekipa je z dobrodelnim 28-urnim maratonom Radia 1 in DM-a, s pomočjo poslušalcev in na sploh vseh dobrodelnih Slovencev, za družine v stiski zbrala neverjetnih 353.319,70 eurov. 

"Sem prezadovoljen, to je fantastično! Hvaležen sem ljudem, ki so donirali, kolikor so pač lahko. Hvaležni smo ljudem, ki so prišli na Mestni trg, na Kongresni trg. Mi smo čutili podporo iz vseh strani. Pri tej akciji gre za človeka dostojno življenje. Krisu smo rešili življenje, sedaj pa bomo polepšali življenje še številnim družinam. Ne zgolj praznike, temveč življenje. Ko jih kasneje obiščemo, vidimo, da je to res. Presrečni smo," je v imenu celotne ekipe dejal Denis Avdić.
 

Dobrodelni maraton sredi Mestnega trga v prestolnici je tudi letos privabil množico ljudi, ki so svoje radijske junake  želeli videti v živo. Postregel je s številnimi presenečenji, zvezdniškimi gosti, dobro glasbo in seveda obilico zabave.  

Da štirim prijateljem v studiu ni bilo dolgčas so  med drugim poskrbeli Balkan boys, Eva Škofič Mauer, Ciril Komotar in Atmosferci, Help! A Beatles trubute band, Mario Galunić, Sendi, Poskočni, Nuša Derenda, Martin Golob, Darja Zgonc, Edi Pucer, Lea Sirk, Marko Miladinović, Lara Komar, Štirje tenorji Radia 1, Jože Robežnik, Bernarda Žarn, Sanja Modrič, Ervin Čurlić, Lepa Afna, Luka Basi, Borut Pahor, Cool fotr in Cool mamacita, Tilen Artač, Dejan Vunjak in številni drugi.

"Mene je ekipa danes povabila pod enim pogojem, da ne pojem. Tako da danes sem tukaj, da se pokažem. Naj povem, da so mi zablokirali Facebook zaradi preveč seksualne vsebine. Seveda, samo poglejte me," je povedal vedno zabavni Damjan Murko, ki je vsakemu podaril svoj koledar. "Ker ste tako dobrosrčni," je sklenil. 

Med zabavnimi nastopi pa so prišli tudi trenutki za solzne oči in cmok v grlu. Voditelji so namreč klicali družine, ki so v stiski in poslušali njihove žalostne zgodbe. Ko so jim povedali, da jih bodo z zbranim zneskom osrečili, ni manjkalo solza, številni so ostali brez besed. Beseda hvala je bila premalo, so povedali.

"To je razlog zaradi katerega se trudimo celo noč, želimo pomagati ljudem v stiski. Ni prav, da ljudje nimajo toplih oblačil, toplega doma, nimajo denarja za nujno potrebne zdravstvene terapije. Nekega dne v prihodnosti si želimo, da bi naš znesek dosegel milijon evrov," so povedali štirje voditelji. 

 Z lepimi gestami pa so presenetil tudi naključni mimoidoči. Gospod, ki se ni želel izpostavljati, je prinesel škatlo s kovančki, ki jih je za dobrodelne namene  eno leto zbirala njegova žena. Žal je preminila, zato je škatlo pred studio prinesel sam. Na vrata studia je potrkalo tudi lepo število otrok, ki so z zbranim denarjem želeli pomagati družinam v stiski.

Ob 19. uri se je dogajanje iz Mestnega preselilo na nabito poln Kongresni trg, kjer so množico navdušili stand up komiki Nejc Šmit, Sašo Stare in Lucija Čirović. Svojih debitantskih 5 stand up minut je dodal tudi junak Miha Deželak.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.