Magazin > VIP
120 ogledov

Vojna na televizijskem trgu

S plačili imajo težave tudi na Pink SI – vsi odpuščeni še vedno čakajo decembrsk Žurnal24 main
Pink Si. Srbski magnat Željko Mitrović prihaja z novo televizijo, ostri odzivi na Pro Plusu.

Hollywoodski hiti, srbske in hrvaške serije, telenovele, resničnostni šovi, glasba in informativni program, ki bo na sporedu od štiri- do petkrat na dan po največ deset minut – vse to in še več obljublja direktor beograjske televizijske družbe Pink Media Group Željko Mitrović, ki bo 30. septembra v Slovenijo pripeljal novo televizijo Pink Si.

Željko Mitrović za 29. september napoveduje veliki koncert na Prešernovem trgu v Ljubljani, ki naj bi si ga ogledalo 30 milijonov televizijskih gledalcev. Na njem bodo med drugim nastopili Magnifico (na fotografiji), Perpetuum Jazzile, Nina Badrić in Željko Joksimović, udeležili pa naj bi se ga tudi trije premierji iz držav nekdanje Jugoslavije.

Nenavadna poslovna taktika
V prvih 60 dneh bo v Pink Si investiranih 10 milijonov evrov, preostalih 10 pa v določenih delih leta. Doslej sem jih vložil pet,” za Žurnal pove Mitrović in dodaja, da v Sloveniji načrtuje tri programe, Pink Si, Triglav TV in slovensko različico Pink Music. Navedbe o finančnih težavah zanika in pojasnjuje, da so govorice o bankrotu sprožili tudi sami, da jih konkurenca ne bi jemala resno.

Del  poslovne taktike je bil tudi nekdanji direktor Pink Si Jure Zorčič, o katerem Mitrović pravi: “Postavili smo ga kot človeka, ki bi simuliral direktorja, ker o njem nikoli nismo razmišljali kot o resnem direktorju, ampak kot o nekom, ki bo zavedel konkurenco (česar Zorčič ni vedel, op. a.). Okoli 1. oktobra bi ga zamenjali in bi ga namestili, da nam organizira nočno življenje, a nas je presenetil s svojimi krajami.” “Žalostno je, da neki šef televizije izjavi, da je nekdo kriminalec, da bo šel v zapor in da ima dolgove,” pa odgovarja Zorčič.

Čakarmiš: Projekt za osebno zadoščenje
Prihod tekmecev je spodbuda in ne spreminja naših zavez gledalcem in oglaševalcem še naprej ponujati najbolj gledane vsebine in najboljše pogoje. Vsak program najde gledalce, tudi Pink jih bo sčasoma, je pa prezgodaj za resno oceno o tem, koliko bo po tem uvodnem 'srbskem šarmu' uspešnih projektov,” prihod Pink Si komentira programski direktor Pro Plusa Branko Čakarmiš in nadaljuje: “Se mi pa zdi slovenska verzija turbofolk Pinka bolj projekt za osebno zadoščenje lastnika. Leta 2000 je imel kot najtesnejši sodelavec Slobodana Miloševića prepovedan vstop v Evropsko unijo (EU), deset let pozneje pa je ustanovil prvo televizijo v EU.”

Sramota je, da je nekdo, ki je na čelu takšne televizije, tako površno informiran. Nervoza, ki prihaja iz takšnih izjav, lahko pomeni samo to, da smo na dobri poti. Če bom prisiljen v polemiko, bom v njej rad sodeloval, opozoril pa bi, da sploh nisem tako medijsko naiven. Včasih znam biti tudi brutalen. Nisem pripadal nobeni Miloševićevi stranki, bil pa sem blizu stranki njegove soproge, in sicer zaradi jugonostalgije,” odgovarja Mitrović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.