Magazin > VIP
38 ogledov

Vojvodinja Kate s solzami v očeh

vojvodinja Kate, Kate Middleton Profimedias
Vojvodinjo Kate je srečanje z mamico deklice, ki je umrla zaradi prirojene srčne okvare, ganilo do solz.

Med obiskom pediatrične bolnišnice v Norfolku je vojvodinja Kate prisluhnila besedam 33-letne Leigh Smith, ki se je morala soočiti s smrtjo tri mesece stare hčerke. Njena pripoved je vojvodinjo ganila do solz. Po koncu govora je odšla do Smithove, jo objela in v solzah dejala, da ji je zelo žal in da je zelo pogumna, je povedala Smithova.

Obe ženski sta bili že pred dobrodelnim obiskom v stiku. Smithova je namreč v pismu vojvodinji po smrti hčerke pohvalila delavce v hospicih za otroke. Kate ji je odpisala, kar je Smithovo ganilo. "Presenečena sem bila, da sem dobila pismo s tako osebnimi komentarji in njenim podpisom. Bila je zelo lepa gesta, ki mi je pomagala v težkih časih. Ganilo me je, da si je vzela toliko časa, da je prebrala moje pismo in nato še odgovorila nanj. Ko sem jo danes srečala, se je spomnila pisma in dejala, da je počaščena, da me je spoznala,“ je povedala Smithova.

Njena hči se je rodila lani novembra z redkim obolenjem srca. Po šestih tednih v bolnišnici je postalo jasno, da ne bo preživela, če ji ne bodo presadili srca. Zakonca Smith sta tako sprejela težko odločitev. Njuna hči je 87 dni po rojstvu umrla. "Umrla je v mojem naročju. Bila je mirna in držala mojo in očkovo roko,“ je povedala Smithova. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.