Magazin > VIP
26 ogledov

Vpletena v zločin proti človeštvu?

Naomi Campbell Žurnal24 main
Po tem ko se je začelo sojenje proti afriškemu tiranu Charlesu Taylorju, so se oči javnosti usmerile na manekenko Naomi Campbell, ker naj bi od Taylorja prejela krvavi diamant.

Charlesu Taylorju, ki so ga poimenovali kar afriški tiran, trenutno sodijo zaradi zločinov proti človeštvu v Sierri Leone. Zagrešil naj bi jih tudi med zloglasnim izkopavanjem diamantov.

 

Med sojenjem v Haagu se je pojavilo tudi ime svetovno znane manekenke Naomi Campbell, ki naj bi ji nekdanji liberijski predsednik Taylor podaril krvavi diamant. Tako jim pravijo, ker naj bi jih Taylor dobil od upornikov v Sierri Leone, nato pa naj bi jih odnesel v Južno Afriko ter tam prodal ali pa zamenjal za orožje. 

 

Je sokriva?

Hude obtožbe so seveda želeli preveriti tudi britanski mediji, zato so Naomi povabili na intervju, kjer so jo povprašali o govoricah, ki so zaokrožile v javnosti. Žal pa so naleteli na mino, saj se je 39-letna zvezdnica jezno branila z besedami, da nikoli ni prejela krvavega diamanta, nato pa je besno zapustila prizorišče intervjuja.

 

Po incidentu se je oglasil tudi njen odvetnik, ki je dejal, da Naomi ne bo dajala nikakršnih izjav v zvezi s sojenjem Charlesu Taylorju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.