Magazin > VIP
44 ogledov

"Vsak se je rodil nag"

Uroš Smolej Žurnal24 main
Uroš Smolej. Igralec, ki bo v predstavi Do nazga! igral glavno vlogo, z goloto nima težav.

Ste stalni član Mestnega gledališča ljubljanskega. Kako to, da tokrat sodelujete s Špas teatrom?
S Špasom sem že sodeloval, preden me je matično gledališče posrkalo v svoje kolesje. Kar velik luksuz je, da sem si lahko vzel čas za predstavo Do nazga!

Predstava je pravzaprav muzikal ...
Tej oznaki se raje izogibam, ker muzikal preveč dobro poznam. Pri nas niso najidealnejši pogoji za tako zveneč žanr. Peli bomo dokaj težke stvari in se bomo v glasbenem in plesnem smislu potrudili, da bo izpadlo čim bolj verodostojno – ampak so rezerve, ker nismo šolani v tej smeri.

Ali na igralski akademiji ne predavajo o muzikalu?
Ne vem, kako je zdaj. Ko sem hodil na akademijo, na tem ni bilo niti najmanjšega poudarka. Muzikal se je razpasel v zadnjih letih, začenši z nekaterimi stvarmi, ki so privabile širše množice. Pustimo ob strani flope in natege, ki so se zgodili.

Po naravi sem panik in imam rad, da stvari nekaj časa stojijo, ker lahko potem vse zvadiš tako, da si popolnoma suveren in sproščen.
 

Bosta pevki Rebeka Dremelj in Nuška Drašček v predstavi igrali?
Tudi. Predvsem zdaj, ko imamo vaje, je Nuška zelo dobrodošla, saj je trenutno edina izučena pevka in nam je v pomoč pri učenju. Rebeka pa je prijetno presenečenje na začetku predstave. Kakšno, naj za zdaj ostane skrivnost.

Kakšna je vaša vloga?

Igram Jerryja, glavno moško vlogo, česar si sicer nisem želel. Narediti moramo še marsikaj, da bo predstava takšna, kot mora biti. Smo pridni in delamo vsak dan, ampak po naravi sem panik in imam rad, da stvari nekaj časa stojijo, ker lahko potem vse zvadiš tako, da si popolnoma suveren in sproščen.

Kar je pri takšni vlogi verjetno pomembno ...

Zaradi slačenja? To je najmanjša težava. Če je golota na odru v kontekstu, torej da to vloga ali zgodba zahtevata, sploh ni težav.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Zadnje čase se igralci v predstavah pogosto slečejo ...
Zadnje čase si nisem ogledal veliko takšnih predstav, zato to težko komentiram. Si pa predstavljam, da gre golota komu v nos. Ne vem sicer, zakaj, saj se je vsak rodil nag.

V igralski zasedbi je tudi Sabina Kogovšek - Zrnec.

S Sabino sva nazadnje skupaj igrala v srednješolski dramski skupini. Poznam jo že tako dolgo, da sva kot brat in sestra, a je nekaj časa nisem videl, ker je okupirana z materinstvom.

V svoji karieri ste prejeli številne nagrade. Kaj je vaš cilj?

Ne igram, da bi pobiral nagrade. Seveda sem jih vesel, a bi v tem poklicu rad predvsem užival. Zadnje čase je v življenju zelo težko vse uravnovesiti. Vsega je preprosto preveč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.