Magazin > VIP
48 ogledov

"Vse je laž, tudi dolgov nimam"

kmetija Anže Petkovšek
Zlobni jeziki so želeli oblatiti Mateja Drečnika, ki zaradi dolgov naj ne bi nikoli postal uradni lastnik kmetije, ki jo je osvojil kot zmagovalec šova Kmetija išče lastnika.

Zavlačevanje prepisa kmetije na zmagovalca šova Kmetija išče lastnika Mateja Drečnika naj bi se končno razpletlo, poroča revija Nova. Matej verjetno nikoli ne bo uradni lastnik kmetije, saj naj bi mu jo zaradi dolgov, ki naj bi si jih nakopal zaradi vpletenosti v požig nekega gostinskega lokala, odvzeli. Bralec omenjene revije je povedal, da naj bi bil Drečnik zaradi tega tudi pogojno obsojen, prijateljem pa že govori, da bi kmetijo v vsakem primeru prodal. Položnice tekočih stroškov naj bi mu že ves čas plačeval Pro Plus.

Morebitni kupec naj bi bila tekmovalka šova Vesna Kranjc, ki pa vse govorice zanika. "Ne spremljava, kaj se piše po forumih, a lahko poveva, da ne kupujeva Matejeve kmetije. Trenutno se ukvarjava s svojo ..." je za Novo zaupal Vesnin mož Matej.

"Čisto nič od tega ne drži"

Za komentar smo poklicali tudi Mateja, ki nam je zatrdil, da prav nobena izmed teh trditev ne drži. "Čisto nič ne drži, če bi se samo zabaval in bi vino teklo v potokih, ne bi moral skrbeti za kmetijo in še z obiskovalci se ukvarjam vsak dan. Sicer z veseljem, saj sem hvaležen vsem, ki so glasovali zame in se čutim dolžnega, da jim razkažem kmetijo. Če pa kdo želi kozarček vina, mu ga seveda postrežem. Tudi obtožbe o požigu in dolgovih so popolnoma izmišljene," nam je zatrdil Matej in povedal, da je tarča škodoželjnežev. Pravi, da na kmetiji trdo gara, zato si takih obrekovanj ne bo dovolil: "Za kmetijo od prvega dne skrbim sam, vse delam na roko, vse je bio. Če se dela na roke, je veliko dela in ni časa za zabavo. Kar slabo mi je od vseh teh obtožb, saj mi niti na kraj pameti ne pade, da bi kmetijo prodal, sicer mi pa tudi pogodba tega ne dovoljuje."

S Pro Plusa pa so nam sporočili, da je postopek prenosa lastništva zaključen, v postopku je tudi že vpis v zemljiško knjigo, uradni lastnik kmetije je tako Matej Drečnik. Potrdili so tudi, da so do sklenitve pogodbe o prenosu lastništva oni plačevali položnice tekočih stroškov na kmetiji.