Magazin > VIP
19 ogledov

Vse o Surijini novi katoliški šoli

Suri Cruise FameFlynet
Ločitev Toma Cruisa in Katie Holmes je povzročila tudi veliko spremembo glede Surijinega šolanja.

Nekdanja soproga Toma Cruisa Katie Holmes je igralcu prekrižala načrte. Njuna hčerka Suri bo namreč namesto scientološkega kampa, kot je želel Tom, septembra začela obiskovati najbolj prestižno katoliško šolo za dekleta v New Yorku, Convent of the Sacred Heart. Letna šolnina znaša skoraj 40 tisoč ameriških dolarjev (okoli 32 tisoč evrov), mala Suri pa se bo tam že od začetka učila francoščine in španščine, v višjih razredih pa tudi latinščine. Če se bo odločila tam nadaljevati tudi srednjo šolo, pa bo lahko izbirala med grščino, arabščino ali kitajščino. V novi šoli ji bo na voljo tudi uporaba treh znanstvenih laboratorijev, dveh telovadnic, treh plesnih studiev, igrišča na strehi, treh knjižnic, kmalu pa tudi wellness centra.

Vsak teden k maši

In čeprav je le 65 odstotkov šolarjev katoliške veroizpovedi, naj bi od vseh zahtevali, da se vsak četrtek v šoli udeležijo maše. Eden izmed njihovih poglavitnih ciljev naj bi bil namreč, da v dekletih prebudijo vero v boga.

Nositi bo morala uniformo

Suri, ki je sicer do zdaj veljala že za pravo malo modno ikono, pa bo morala v šoli opustiti svoje modne podvige. Tam bo namreč morala namesto oblačil znanih modnih oblikovalcev nositi rdeče-belo uniformo.

Na isti šoli, ki so jo leta 1881 ustanovile nune z namenom izobraziti katoliška dekleta iz višjih slojev, sta se nekoč med drugimi znanimi imeni šolali tudi bogata dedinja Paris Hilton in pevka Lady Gaga.

Komentarjev 3
  • sara 12:18 20.julij 2012.

    mislim, da je ta druga izbira boljša čeprav še vedno ni najboljša za otroka. za moje pojme bi morala v navadno šolo mogoče malo bolj prestižno..

  • Feminina 11:40 20.julij 2012.

    Hja odlična izbira, če želita, da gre po stopinjah Gage in Hilton, njuna moralnost in vera v boga je res v oči bijoča... Job well done!

  • aaarri 10:47 20.julij 2012.

    iz ene skrajnosti v drugo. me prav zanima, kaj bo s tem otrokom čez kakšnih 10 let....