Magazin > VIP
56 ogledov

"Vse se začne in konča z Ario"

© Larisa H. Žurnal24 main
Saša Lendero se je po rojstvu hčerke umaknila iz medijev in se popolnoma posvetila novi vlogi. Kljub temu pa se je prijazno odzvala na našo prošnjo in nam zaupala, kako se znajde v vlogi mamice.

Kako bi opisali rojstvo vaše hčerke?

Ne more zveneti drugače kot sladkobno in oguljeno, a mi je popolnoma vseeno. Arijino rojstvo je najdragocenejši trenutek mojega življenja. Njen prvi vdih, prvi dotik, prvi glas so za vedno vtisnjeni v moj spomin in srce. Mame, pa tudi mnogi očki, točno vedo, o čem govorim.


Sta nosečnost načrtovala ali je prišla čisto spontano?

Nosečnost sva z Miho načrtovala. Presenetilo pa naju je to, da nama je tako hitro uspelo pridelati najinega pazlovčka (smeh). Kar strmela sva v tisti modri plusek, ki pomeni nosečnost. Spet in spet sva si ga ogledovala in bila vsa iz sebe.


Bo kmalu dobila tudi bratca ali pa sestrico?

Za take načrte je reeees še prekmalu (smeh).

 

Kako ste se spravili nazaj v formo?

Saj se še nisem čisto. Sem pa kar zadovoljna s svojim telesom, ki je super opravilo lepo vlogo nošenja in poroda. Prav ponosna sem nanj, in čeprav je v tem trenutku še malo "razmontirano", se mi zdi prav lepo. Postala sem manj kritična in nasploh na nekatere stvari gledam malo drugače. Je pa res, da bom zaradi narave svojega dela prav kmalu morala zbrati skupaj svoj zamirajoči (in nikoli prav živahni) športni duh in se podati na tretmaje za oblikovanje telesa. Metoda Linea Snella je zame edina sprejemljiva, saj se rezultati začnejo poznati prej, preden jaz izgubim voljo. To pa se zgodi precej hitro (smeh).

 

Po rojstvu Arie se je vajino življenje precej spremenilo. Kako zdaj potekajo vajini dnevi?

Vse se začne in konča z Ario. Ne moreva si predstavljati, da je ne bi bilo. Seveda je drugače, a vsaka sprememba, žrtev ali odpovedovanje je majhna cena za nekaj tako lepega. Srečo imava, da veliko delava doma, glede organizacije dela pa ima vse niti v rokah najina neprecenljiva prijateljica Sabina Hribernik, ki je tudi direktorica in solastnica podjetja Lendero d.o.o.

 

Kaj najbolj pogrešate iz življenja pred Ario?

Oh, to je pa zelo lahko (smeh)! SPANJE!!!! Aria naju zna kakšno noč dvigovati tudi večkrat na uro.

 

Kaj je tisto, kar vas najbolj razveseljuje, in kaj je tisto, kar vas morda spravlja ob živce?

Razveseljuje me njeno odkrivanje sveta. Vse je novo, vse je prvič, vse je tako vznemirljivo in vredno čudenja. Srečna sem, da nam je skupaj tako lepo! Ob živce pa me je zdaj mnogo težje spraviti. Pravzaprav me najbolj ob živce spravlja misel na to, da bo naš lepi planet za naše otroke in vnuke le še senca nekoč čudovitega sveta. Pa čisto me spravi ob živce obvezno cepljenje. Hudiča! In ob tem nihče ni pripravljen prevzeti odgovornosti za posledice, zaplete, kontraindikacije … včasih pohabljenje. Samo zato, da bo neki farmacevtski lobi mastno zaslužil. Verjemite, za takšne številke si "strokovnjaki" izmislijo celo prašičjo gripo. Verjamem, da bodo na koncu najbolj nevarni prav cepljeni ljudje. Joj, ja! To me spravi ob živce, da znamo biti ljudje včasih take ovce, da nas je res lahko striči.

 

Kako bi se opisali v vlogi mamice?

Zaljubljena! Očarana! Bom pa poskusila biti zmerno stroga in predvsem čim bolj dosledna, saj sem prepričana, da omejitve majhnemu otroku dajejo občutek varnosti.

 

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Se boste pri vzgoji hčerke zgledovali po svoji mami? Vas je naučila česa, kar bi želeli prenesti na svojo hčerko?

Naučila me je spoštovanja in sočutja do ljudi in živih bitij na splošno ter brezpogojne iskrenosti v družini.

 

Kaj se vam zdi najpomembneje pri vzgoji otroka?

Ljubezen in spoštovanje otrokove osebnosti, hkrati pa to, da si sposoben kot starš postaviti meje.


Kako bi opisali osebnost vajine hčerke? Komu je bolj podobna?

Res ne vem ... Je vedra punčka, ki včasih že poskuša uveljaviti svojo voljo… ampak veliko štiri- ali petmesečnih dojenčkov bi lahko podobno opisali, čeprav je vsak edinstven. Njena majcena osebnost pa se razvija s takšno svetlobno hitrostjo, da zaenkrat komaj sledimo (smeh).

 

Z Miho sta starša že dobre štiri mesece. Kako se znajdeta v starševski vlogi? Sta se na začetku kaj lovila, vama gre zdaj bolje od rok?

Mislim, da nama gre super. Že od začetka sodelujeva pri vseh opravilih, povezanih z Ario in domom, in včasih sva nase prav ponosna, saj se nama zdi, da sva prav dober tim.

 

Kako bi opisali Miho v vlogi očka?

Občutek imam, da je na to vlogo čakal vsa leta do zdaj in bil zanjo rojen. Je tako do konca navdušen in ljubeč očka, da me je čisto očaral – še na drug način. Nič mu ni težko ali odveč. Ko gre za njegovo Baliskico, vse drugo odpade.

 

Miha nam je po rojstvu Arie zaupal, da ste ime zanjo izbrali vi, in sicer že pred časom. Razložil nam je, da Aria pomeni levinja. Od kod vam ideja za takšno ime? Kje ste dobili navdih?

V nosečnosti sem brala zelo lepo knjigo s tem naslovom.

 

Čigav priimek bo nosila Aria?

Od obeh. Aria Hercog Lendero.

 

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Če bi se Aria odločila za glasbeno kariero, bi jo pri tem podpirali ali bi želeli, da ubere drugačno pot?

Kar bo želela in kar jo bo osrečevalo.

 

Po rojstvu hčerke ste se malce umaknili iz medijev. Imate zdaj mir, ki ste ga želeli, ali vas še vedno preveč nadlegujemo?

(smeh) Ker sta glasba in javno nastopanje moje delo, si ne morem privoščiti preveč občutljivosti glede medijev. Ves čas kariere se namreč izmenjujejo obdobja, ko ti potrebuješ medije in ko mediji potrebujejo oziroma želijo tebe. Trenutno je obdobje, ko bi najraje zaprla vrata svojega doma in življenja, a ker bo prav kmalu sledilo novo obdobje mojega ustvarjanja, vem, da tega ne morem storiti.

 

Po novem letu se nameravate vrniti na glasbeno sceno. Načrtujete že kakšen nov glasbeni projekt?

Absolutno načrtujem hude nove projekte!

 

Kako boste po vrnitvi usklajevali kariero in družinsko življenje?

Vse bom dala od sebe! Tako kot to vsak dan počne milijone žensk po vsem svetu (smeh).

 

Pod vašim okriljem se je nabralo že kar nekaj obetavnih in mladih slovenskih pevk. Vam to pobere veliko časa? Koliko se sami osebno ukvarjate z dekleti, kako sodelujete pri njihovem glasbenem razvoju?

Z Miho skrbiva predvsem za avdio- in videoprodukcijo ter grafično oblikovanje. Za vodenje kariernih potez pa skrbi direktorica Sabina. Na ostalih področjih, kot so styling, make up, koreografije, PR, pa sodelujemo z mojstri posameznega področja. Vsak je pameten le na področju, ki ga najbolje obvladuje (smeh).

 

Kaj mora storiti pevka, ki želi, da jo zastopate vi? Kako pride do vas, na podlagi česa jo sprejmete?

Odločamo se vsi solastniki skupaj, povsem individualno. Trenutno pa imamo produkcijsko in menedžersko precej zapolnjene kapacitete, tako da je sprejemanje novih glasbenih sodelavcev kar malo omejeno. Drugače je z bookingom, kjer smo zaradi zelo raznovrstne ponudbe, zanesljivosti in profesionalnega pristopa zelo zanimivi za organizatorje prireditev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.