Magazin > VIP
14 ogledov

Vsega so krivi oglasi

Marika Savšek, Miss Universe
1/20
Žurnal24 main
Marika Savšek, miss Universe, ki je to postala šele tri dni od uradne razglasitve, še danes ni povsem strnila vseh vtisov in si ne predstavlja, kakšno leto je pred njo. A verjame, da bo lepo.

Kakšni so vaši občutki danes, dan po ponovni razglasitvi, opravičilu organizatorjev in novem nazivu?
Sploh še nisem vsega dojela. Odkar sem izvedela, sem imela toliko intervjujev, prejela ogromno čestitk in klicev, tako da dejansko še nisem uspela vsega dojeti. Včeraj smo se dobili s prijatelji, bratoma, sestro in sorodniki ter proslavili moji zmagi.

Kako ste se počutili v petek po prireditvi? Ste bili kot druga spremljevalka kaj razočarani?
Ne, sploh ne. Že ko sem prišla med prvih šest, sem bila zelo vesela, ko sem postala miss Obrazov, sem bila še bolj vesela in ko sem postala druga spremljevalka, sem si mislila 'vau, to pa je to', ampak zdaj, ko sem miss Universe, pa nimam besed. Že mesta druge spremljevalke nisem pričakovala, saj so bila vsa dekleta zelo lepa in se res do konca ni vedelo, katera bo izbrana.

Katera je bila vaša favoritka?
Sandra!

In kaj bi vi naredili, če bi bila sedaj na njenem mestu?
Sploh si ne predstavljam, kako bi mi bilo. Se mi pa zdi, da je Sandra to prenesla zelo pogumno, mogoče zato, ker ima že precej izkušenj v modnem

Z Mariko smo se sprehodili po ljubljanskih ulicah. Preverite v galeriji.

svetu. Mene bi kaj takega verjetno precej bolj prizadelo. Včeraj na tiskovni konferenci, ko so pojasnili vse napake, nisem skakala od veselja, saj mi je bilo hudo za njo, po drugi strani pa mi je bilo hudo tudi zaradi sebe, saj nisem doživela zaključne razglasitve in predaje krone. Upam, da bo to leto tako lepo, da bo zmešnjava pozabljena.

Ste med vikendom, ko ste bili še druga spremljevalka, kdaj posumili, da je lahko šlo kaj narobe?
Ne, niti za trenutek. Šlo je res za napako, ki se sicer ne bi smela zgoditi, a ljudje pač delamo napake. Problem je bil v tem, da so bili pred razglasitvijo predvideni oglasi, ki jih kasneje ni bilo. Sama sem videla, da so hiteli in gospe, ki je pripisovala rezultate, iz roke potegnili listek in ni bilo časa preveriti vsega.

Ampak predsednik žirije bi lahko opazil napako?
Ne, ker so vsi žiranti glasovali samostojno in anonimno, tako da noben ni opazil napake.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Postali ste tudi miss Obrazov. Kaj mislite, da je prepričalo žirante?
Za naziv miss Obrazov verjetno moje oči, sicer pa stavim na svojo celotno podobo, tako zunanjost kot osebnost. Miss mora imeti karizmo.

Kaj pričakujete od naslova?
Iskreno, o tem še nisem razmišljala. Leto bo zagotovo zelo naporno, a tudi lepo. Kar dvakrat bom odpotovala v Ameriko. Komaj čakam, da se vse skupaj zares začne.

Sandra bo v Ameriko odšla z vami?
Ja, tudi ona gre na filmsko akademijo. To so ji organizatorji ponudili kot

  • Marika ima 23 let,
  • že leto in pol je srečno zaljubljena,
  • je študentka varnostnih ved,
  • že 17 let igra na tamburico.

opravičilo za napako, ki so jo storili. Se mi zdi lepa gesta, pa še meni bo precej lažje, da bova tam obe.

Sicer imate igralske ambicije?
Ja, imam tudi že nekaj izkušenj, sicer zelo majhna vloga. Šolanja se zelo veselim.

Kaj nameravate narediti z denarjem, ki ste ga dobili za nagrado?
To je bila zadnja misel ob prejetju naziva in nisem o tem razmišljala. Ne vem, vem pa, da ga ne bom zapravila za nepotrebne stvari. Verjetno bom varčevala.

Študirate varnostne vede. Kakšne so vaše poklicne ambicije?
Prej sem imela bolj začrtane. Sedaj pa so se mi odprle mnoge poti v modnem svetu, tako da trenutno ne vem, kje se bo moja pot končala. Možnosti si puščam odprte in sem pripravljena na nove izzive.

Kako je vaš fant sprejel vse skupaj?
Že v finalu je bil navdušen nad mestom druge spremljevalke, včeraj ko sem ga klicala, pa mi najprej ni verjel, nato pa je takoj pomislil, da bom sedaj precej časa od doma in ne bova veliko skupaj, a je seveda vesel zame.

Si želite pevske kariere?
Ne, že takoj sem povedala, da ne bom pojoča misica, kljub temu, da sem glasbenica. Že 17 let igram na tamburico in bom ostala pri tem, zagotovo ne bom pela. Igranje tamburice je seveda amatersko, saj pri nas ni možnosti šolanja, a sem koncertna mojstrica in sem precej aktivna v tem. V Ljubljani igram v dveh folklornih skupinah in pride obdobje, ko imamo vaje tudi po šestkrat na teden. Zdaj upam, da bom imela vsaj kdaj pa kdaj še čas za vaje, saj je to moj hobi, ki me spremlja celo življenje.

Glede na to, da se veliko misic kasneje odloči za modno kariero, se vam zdi, da mora biti misica modno ozaveščana?
Hm, recimo da ja. Ampak jaz priznam, da nisem. Sama se oblačim po občutku, kdaj pa kdaj pogledam revije, a imam svoj stil. Se pa kasneje vidim v manekenstvu, tako da se bom še vsega naučila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.