Magazin > VIP
51 ogledov

"Vsi iščejo svoj kos kruha"

Blaž Švab Žurnal24 main
Kaj na tožbo Natalije Verboten pravi ustvarjalec in voditelj oddaje Slovenski pozdrav Blaž Švab?

Natalija Verboten in njen mož Dejan sta se na RTV spravila z odškodninsko tožbo, saj naj bi bila oddaja Slovenski pozdrav kopija koncepta, ki sta ga janurja sama poslala na razpis za novo narodnozabavno oddajo. Blaž Švab, ki skupaj s Smiljan Greifom in Marjanom Kučejem ustvarja omenjeno oddajo, pravi, da je oddaja njihovo lastno avtorsko delo: "Vse je osebni doprinos in naše avtorsko delo. Te stvari imam vse zapisane. Ko sem pošiljal koncept na RTV, sem en izvod poslal tudi sebi na dom in to imam vse shranjeno. Z Modrijani nastopam že 14 let, na leto imam 250 nastopov, a nikoli v življenju ne bi odpiral kuvert in iskal koncepte ter scenarije nekih tretjih oseb. Te stvari so naše, so izvirne in nihče ni brskal po nekih drugih papirjih. Vsaka uspešna zgodba se dela z lastno roko in lastnimi žulji, da lahko v njo sploh verjameš. To etiko ne moreš sesuti in delati proti sebi. To je osnova vsega."

Kje torej, po Švabovem mnenju, tiči razlog za tožbo? "Potrebno je gledati širše. Časi niso lahki in vsi iščejo nek svoj kos kruha. Odvisno pa je, kako se tega lotiš. Ali daš vse od sebe in si pristen ter iskren ali pa se poslužuješ nekih drugih metod. Meni je hudo, saj je Natalija izredno sposobna ženska, polna nekih idej in fantastična voditeljica. Skupaj z Dejanom imata fantastično podjetje, tudi mi pogosto igramo na njuno ozvočenje, ki je res dobro, imata namreč krasno opremo. Celo znanci smo, z Natalijo smo tudi skupaj snemali, zato se mi ne sanja, kaj je tukaj v ozadju ali so morda kakšne druge zamere?"

Komentarjev 8
  • sintesi 08:49 26.december 2013.

    nekaj je na tem, sploh ker je tale švab mal podleža, tudi z romihom se niso razšli prijateljsko, potem pa ko ga novinarji kaj vprašajo ima vedno odgovore polne razumevanja, z vsem še vedno dobro sodeluje in je prijatelj.....malo morgen, ...prikaži več pri 250 nastopih na leto z modrijano bi moral biti hvaležen za 10 in nekaj prostih dni ne pa da ostalim kradeš kruh......še modrijnani so se mi zasrali

  • Žurnalček 11:40 24.december 2013.

    Dobra tale a! Narediš razpis , daš enemu nagrado, vsem ostalim odpreš kuverte in prepišeš najboljše ideje. Ne samo kraja idej ampak vlom v ideje in glave drugih !Sramota od RTV LJ.

  • Žurnalček 11:38 24.december 2013.

    Ne more nikakor biti kriterij neke kvalitete, polni šotor poslušalcev. 5000 bedakov se ti zbere pr vsaki večji frki in zabavi v SLO.