Magazin > VIP
37 ogledov

Werner: S konji bi nas poteptali

protest, Maribor, Werner Facebook
Pevec Werner Brozovič se je udeležil včerajšnjih protestov v Mariboru. Zgrožen je povedal, da je policija prekoračila vsa pooblastila.

Sinočnjega protestnega shoda proti aktualnemu županu Francu Kanglerju na Trgu svobode v Mariboru se je udeležil tudi pevec Werner Brozovič.

"Policija je prekoračila svoja pooblastila. Ljudje so mirno stali in demonstrirali, policisti pa so šli kar čez njih. Če se ne bi umaknili, bi nas pohodili s konji, zrušili na tla in nas poteptali. Bil sem v bližini prve vrste, tudi jaz sem se moral umakniti. Policisti so s solzivcem škropili ljudi, pse so pripeljali zraven nas, doživeli smo pravo agresijo. To je bilo res pretirano! Če bi Gorenak prišel prej, bi videl, kaj se je res dogajalo," je opisal dogajanje. "Konje so policisti spustili tudi po drugih ulicah, od koder so se morali pešci umikati in bežati. Metali so tudi prah, sam sem si moral čistiti oči."

Takoj po protestu pa je sinoči na svojem profilu Facebook zapisal, da je prvič neskončno ponosen na Slovence. "Mariborčani, vsaka vam čast! Ko sem stopil na trg, sem bil samo ena majhna kapljica v morju enako mislečih. Počutil sem se kot nikoli do zdaj. Prvič sem bil neskončno ponosen na Slovence. Tam niso bili levi ali desni, tam so bili ljudje, ki želijo spremembe in lopove za zapahi, tam je bilo mariborsko srce! Prvi, ampak zelo velik korak je narejen! Vse, kar so nakradli, naj vrnejo, ne samo Kangler. Čiščenje po celi Sloveniji! Denarja bo čez noč več kot dovolj in recesija bo zgodovina!"

Pevec je še ocenil, da je bilo na protestu več ljudi, kot jih navajajo mediji. "Zagotovo jih je bilo več kot deset tisoč. Po svojih koncertih znam oceniti, koliko ljudi je,“ je še povedal in zaključil, da je to šele začetek ter da delamo majhne korake.

Komentarjev 6
  • linka 22:41 29.november 2012.

    Wernr tudi na Hrvatiji ni nič drugčije...kaj je delala lani policija ? Ti pa res nimaš kaj iskati na protestih ! ti gre prelepo v naši lepi SLO

  • privat 08:20 29.november 2012.

    zaprositi bi bilo treba eu ali vsaj nemčijo da pošljejo može v črnem...eu policijo ali agente da pohapsijo naše voluharje..!! Da nepozabim predstavnike sindikatov,policijo,vojsko..vse je kriminal

  • feferon 17:30 28.november 2012.

    SRAMOTA za politiko, da uporabi takšne prijeme značilne za komunistične režime.