Magazin > VIP
14 ogledov

Will Smith ni hvalil Hitlerja

Žurnal24 main
Odvetnica Willa Smitha je od novinarske agencije dosegla preklic navedbe, da je znani zvezdnik Hitlerja označil za pozitivno osebnost. Smith bo prejel denarno odškodnino.

World Entertainment News Network (WENN), britanska novinarska agencija, je lani objavil novinarski članek o Willu Smithu, ki naj bi v intervjuju za škotski časopis Daily Record izrazil pozitivno mnenje o nekdanjem nemškem diktatorju.

Odvetnica stopila v Smithovo obrambo
Will Smith je poročilo agencije takoj zanikal, češ da ne ustreza resnici, in angažiral svojo odvetnico, Rachel Atkins. Slednja se je obrnila na to agencijo. Očitala jim je, da so dejanske Smithove besede o Hitlerju postavili na glavo. Znani ameriški igralec naj bi namreč po njenih besedah za časopis podal izrazito negativno mnenje o Hitlerju. S poročanjem o Smithovem hvaljenju Hitlerja pa naj bi agencija Smithu prizadejala duševne bolečine in škodila njegovemu dobremu imenu. Še posebno, ker so se o tem razpisali mediji po vsem svetu. Zato je agenciji zapretila s tožbo, če se ne opraviči za prizadejano krivico in izplača odškodnino.

Opravičilo agencije
Odvetniki londonske agencije so se odločili, da ne tvegajo tožbe Willa Smitha. Podali so javno opravičilo za lažne navedbe in mu izplačali denarno odškodnino, pri čemer niso razkrili njene višine. Odvetnica po krivem obtoženega zvezdnika je v njegovem imenu že izjavila, da je Smith z dejanjem WENN-a zadovoljen, zato je ta peripetija zanj končana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.