Magazin > VIP
46 ogledov

William in Kate razkrila datum poroke

(Foto: Flynet/JLP) Žurnal24 main
Britanski princ William in njegova zaročenka Kate Middleton sta britanski javnosti razkrila datum in kraj svoje poroke, ki se bo zgodila aprila prihodnje leto.

Angleški prestolonaslednik William in bodoča princesa Kate Middleton sta oznanila, da bosta usodni da dahnila 29. aprila prihodnje leto, prizorišče poroke pa bo v Westminstrski opatiji, kjer kronajo britanske monarhe.

V cerkvi se je leta 1947 poročila tudi britanska kraljica Elizabeta II., leta 1997 pa je bil tam pogreb Williamove matere, princese Diane. Predstavnik kraljeve družine je povedal, da sta se Kate in William za opatijo odločila zato, ker je del kraljeve zgodovine.

 

Sicer pa je britanski premier David Cameron danes potrdil, da bo na dan njune poroke državni praznik.

Westminstrska opatija | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main


Zaradi kritik škof ostal brez službe
Škofa Willesdena Petea Broadbenta, ki je napovedal, da kraljeva poroka ne bo trajala dlje kot sedem let, pa so suspendirali. Zaročenca je primerjal s puhlima zvezdnikoma, kritiziral pa tudi celotno kraljevo družino, da je polna ločitev in prevar. Razočaran je tudi na tem, da bo nova kraljeva poroka Britance stala celo premoženje. Kljub javnemu opravičilu zaradi globokih žaljivk in velike napake pri presojanju je škof ostal brez službe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.