Magazin > VIP
27 ogledov

William po sedmih letih zapušča vojsko

princ William EPA
Princ William, drugi v vrsti za britansko krono, zapušča vojsko in se namerava v prihodnje posvetiti svojim kraljevim nalogam in dobrodelni dejavnosti.

William s tem zaključuje sedem let in pol dolgo obdobje v vojaških vrstah. Od tega je zadnja tri leta preživel kot pilot reševalnega helikopterja v oporišču kraljevih zračnih sil na otoku Anglesey na vzhodu Walesa. Odločitev, da zapusti vojsko, mu bo omogočila, da se bo lahko bolj posvetil kraljevim obveznostim, v trenutku, ko njegova babica, kraljica Elizabeta II vse več teh predaja svojemu sinu Charlesu, Williamovemu očetu. "Še naprej bo v družbi vojvodinje cambriške podpiral delo kraljice in kraljeve družine prek dejavnosti doma in v tujini," so sporočili iz Buckinghamske palače.

Ta je tudi potrdila, da se William s soprogo Catherine in njunim sinom, 22. julija rojenim princem Georgem seli v Kensingtonsko palačo v Londonu.

Kot so še dodali, 31-letni princ trenutno "razmišlja o več možnostih glede javnih obveznosti", sporočilo glede tega pa da še sledi. Kot navajajo viri, naj bi bilo pred Williamom sedaj neke vrste "prehodno" leto. V naslednjih 12 mesecih se bo tako po navedbah palače posvetil predvsem dobrodelni dejavnosti v okviru fundacije vojvode in vojvodinje cambriških ter princa Harryja. Glavna področja njegovega delovanja bodo ohranjanje ogroženih vrst, pa tudi prikrajšani otroci in vojni veterani.

Princ George dobil varuško svojega očeta

Malo pred tem pa so iz Buckinghamske palače sporočili, da je mali princ George dobil varuško, ki sta jo princesa Diana in princ Charles pred več kot 20 leti najela za varstvo princa Williama. 71-letna Jessie Webb, ki nima svojih otrok, kraljevemu paru pomaga na njunem domu v severnem Walesu, mladi družinici pa se bo pridružila tudi med obiskom kraljice Elizabete in princa Philipa na Škotskem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.