Magazin > VIP
42281 ogledov

William sklical krizni sestanek: "Dovolj je dovolj"

kate middleton, princ william Profimedia
Princ William je ukrepal.

"Dovolj je dovolj,“ je rekel princ William, ki je tudi predsednik britanske nogometne zveze, in sklical krizni sestanek z odgovornimi in aktivisti, na katerem so se dogovorili o partnerstvu, ki se bo borilo proti rasizmu, ki so mu izpostavljeni igralci nogometa.

"Vojvoda je ogorčen nad zlorabami. Rekel je, dovolj je dovolj in obljubil, da bo naredil vse, kar je v njegovi moči, da prekine takšno nasilno vedenje," je povedal vir. 

Vojvodo je močno razburil nedavni incident, ko so nogometaša Manchestra, Marcusa Rashforda, na spletu žalili, ker moštvo proti Arsenalu ni zmagalo.

"Rasistične žaljivke – tako na igrišču kot na tribunah – se morajo končati,“ je Will zapisal na Twitterju in dodal, da so v družbi vsi odgovorni za to, da se takšno nasilje ne tolerira. William še verjame, da morajo klubi, zveza in tehnološka podjetja v boju proti rasizmu združiti moči.

Komentarjev 1
  • luka65 14:37 08.februar 2021.

    Dovolj je suženjskih nizkih plač za 3-izmensko delo milijonov Angležev in bogatenja 100% nekoristnih in nepismenih žogobrcev! Kot brat, isti!