Magazin > VIP
8 ogledov

William: Spravil jih bom za rešetke

princ William, Kate Middleton EPA
Britanski princ William in njegova Kate sta danes na francoskem tožilstvu vložila kazensko ovadbo proti francoski reviji Closer zaradi objave fotografij Kate zgoraj brez.

Britanski princ William in njegova soproga Kate Middleton sta po objavi fotografij, ki prikazujejo Kate zgoraj brez, danes na tožilstvu v pariškem predmestju Nanterre vložila kazensko ovadbo proti francoski reviji Closer zaradi kršenja francoskega zakona o varovanju zasebnosti. Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP želita izplačilo odškodnine tako od revije Closer, ki je prejšnji petek prva objavila fotografije, kot od fotografa, ki jih je posnel. Njegove identitete časnik ni objavil.

Francija ima sicer stroge zakone o varovanju zasebnosti. Tako izdajatelj tednika kot fotograf bi lahko bila zaradi fotografiranja in objave fotografij, ki so bile posnete brez dovoljenja prizadete osebe, obtožena na eno leto zapora in/ali denarno kazen do 45 tisoč evrov. Kot še navaja AFP, sicer doslej še nikogar niso obsodili na zapor, izrečene denarne kazni pa so bile večinoma simbolične.

Kraljevi par pa je vložil tudi ločeno zahtevo za sodno prepoved nadaljnjega širjenja teh fotografij, ki so jih posneli med njunimi počitnicah v Franciji. To zahtevo bo sodišče nujno obravnavalo še danes. Če jo bo sprejelo, bo moral časnik iz prodaje umakniti petkovo izdajo, v kateri je objavil fotografije, teh pa ne bo pa smel niti prodajati.

William naj bi bil namreč odločen, da bo naredil vse, da bo svojo soprogo zavaroval pred nevšečnostmi, kot je bila objava spornih fotografij. "Želim jih za rešetkami," je izdal svojim prijateljem, sploh ko je slišal, da je poleg irskega tabloida Daily Star danes 26 fotografij vojvodinje objavila tudi italijanska revija Chi in ki naj bi bile še sočnejše od tistih, ki so krasile francosko revijo. Revija Chi je sicer britansko javnost razburila že leta 2006, ko je objavila fotografije smrtno ranjene princese Diane, ko so ji na kraju nesreče leta 1997 v Parizu dajali kisik, ter podrobnosti iz poročila o obdukciji.

William in Kate se sicer trenutno mudita na devetdnevnem obisku na Daljnem vzhodu, ki ga opravljata v sklopu kraljičine diamantne obletnice. "Ukrepala bosta z vsemi sredstvi, ki so v skladu z zakonom, in zahtevala odškodnino. Ne bosta dovolila, da bi jima to pokvarilo turnejo ali zmotilo njuno delo, ki ga opravljata v imenu kraljice. Par preprosto ne bo dopustil, da bi vdirali v njuno zasebnost ali ju nadlegovali. Tako vojvoda kot njegov brat, princ Harry, glede na njuno preteklost močno stojita za tem in bosta naredila vse, kar lahko, da se zavarujeta," je povedal Williamov tiskovni predstavnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.