Magazin > VIP
69 ogledov

William zahteva skromno odškodnino za gole fotografije

LeBron James Kate William
1/3
EPA
Od francoske revije zahtevata odškodnino, ker je objavila gole fotografije vojvodinje Kate.

Princ William in njegova žena Kate Middleton od francoske revije Closer zahtevata odškodnino v vrednosti 1,5 milijona evrov, saj so pred petimi leti objavili gole fotografije njegove žene. Po petih letih se je končno začelo sojenje šestim ljudem časopisa Closer – trem urednikom in trem fotografom. Obtoženi so kršenja zasebnosti Kate Middleton, saj so takrat v časopisu objavili paparaci fotografije, na katerih je Kate zgoraj brez. Fotografije so posneli na zasebnem zemljišču nekega Williamovega sorodnika. Par se na sojenju v Parizu ni pojavil, piše britanski medij The Telegraph.

V pisni izjavi, ki jo je na sodišču prebral odvetnik Jean Veil, je princ William sporočil: "Objava fotografij nas je spomnila na čas, ko je bila moja mama, princesa Diana, nadlegovana, tik pred njeno smrtjo v Parizu. Septembra 2012 sva z ženo mislila, da greva lahko v Francijo za nekaj dni v vilo, ki je v lasti mojega sorodnika, in uživati v popolni zasebnosti. Poznava Francijo in njene prebivalce in veva, da jim zasebnost veliko pomeni, da so zelo spoštljivi, vključno do zasebnega življenja svojih gostov. Način, na katerega so bile fotografije posnete, je bil za naju zelo šokanten, saj so s tem kršili najino zasebnost."

Posnete fotografije so krasile naslovnico revije Closer, ob njih pa je bilo z velikimi črkami dopisano: "O moj bog!" Fotografije so se, čeprav so francoski organi to prepovedali, kasneje pojavljale v različnih medijih in s tem povzročili še več škode.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.