Magazin > VIP
31 ogledov

Williamsa diagnoza močno prestrašila

robin williams EPA
Robin Williams je o svoji bolezni obvestil dobrega prijatelja.

Williamsova vdova Susan Schneider je včeraj izdala, da so pri njenem soprogu pred kratkim odkrili Parkinsonovo bolezen.

O svojem zdravstvenem stanju igralec javno še ni želel spregovoriti, je pa o bolezni obvestil svojega prijatelja, ki je povedal, da se je igralec bal, da ga bo bolezen ovirala med delom. To naj bi bil tudi razlog, da je v zadnjih mesecih snemal več filmov naenkrat. Projekte, v katere je privolil, je želel končati, preden bi simptomi bolezni postali vidnejši.

Omenjeni vir je tudi povedal, da se je Williams lastne minljivosti zelo prestrašil in da je bilo grozno gledati, "kako so ga počasi zapuščali njegovi čuti in zmožnosti“. "Parkinsonova bolezen je zagotovo poglobila njegove skrbi in depresijo. Predstavljate si, da v roki držite več kovancev in ko vam nekdo na dlan položi še en kovanec, te dodatne teže ne morete več držati,“ je Williamsovo stanje opisal prijatelj, ki je z zvezdnikom nekoč redno kolesaril. "Strah pred tem, da bo izgubil nadzor nad svojim telesom in da ne bo mogel več telovaditi, ga je strašila."

V začetnih fazah neozdravljive bolezni, ki prizadene živčni sistem, se pacienti pogostokrat počutijo utrujene in slabotne, zmanjšajo pa se tudi njihove motorične in koordinacijske sposobnosti. Mnogi zaradi tega zbolijo za depresijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.