Magazin > VIP
62 ogledov

Woodyja Allena hčerka spet obtožila posilstva

Woody Allen Soon-Yi Previn Reuters
Dylan Farrow je prvič v javnosti spregovorila, da jo je njen oče, slavni režiser Woody Allen, v otroštvu zlorabljal.

New York Times je včeraj na svojih straneh objavil odprto pismo, ki ga je časniku poslala Dylan Farrow, posvojena hčerka režiserja Woodyja Allena in igralke Mie Farrow. Dylan je kolumnistu Nicholasu Kristofu razkirla, da jo je Allen spolno zlorabil leta 1992, ko je bila stara sedem let. Pojasnila je, da se je odločila javno spregovoriti zato, ker Hollywood še kar povzdiguje Allena.

Zlorabljal jo je na podstrešju

"To, da ni odgovarjal za svoje dejanja, me je preganjalo ves čas mojega odraščanja. Čutila sem se krivo, ker sem mu pustila, da je bil po tem še vedno obkrožen z majhnimi deklicami." V pismu je še zapisala, da jo je Allen pred zlorabo zvabil v "temno podstrešje v velikosti omare" v njihovem domu v Connecticutu. "Odkar pomnim, mi je oče počel stvari, ki jih nisem hotela. To se je dogajalo tako pogosto in tako spretno skrito pred mojo mamo, ki bi me zaščitila, če bi vedela, da sem mislila, da je normalno." Pismo je New York Times objavil le tri teden po tem, ko so Allena na podelitvi zlatih globusov počastili z nagrado za življenjsko delo.

78-letnega režiserja so nekoč zaradi teh obtožb že preiskovali, a so ga kasneje oprostili. New York Times ga je prosil za komentar pisma, a je odklonil.

Dylanine obtožbe o zlorabi leta 1992 so se začele kmalu po tem, ko se je Woody ljubezensko zapletel z drugo posvojenko Mie Farrow, Soon-Yi Previn. Režiser se je leta 1997 celo poročil z njo. Skupaj sta še danes in imata dve posvojeni hčerki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.