Magazin > VIP
24 ogledov

Yoko morilca ne bo pomilostila

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Japonska glasbenica in vdova pokojnega člana skupine The Beatles Johna Lennona še se vedno bori, da bi njegov morilec ostal za zapahi.

Soproga pokojnega Johna Lennona Yoko Ono si še vedno prizadeva, da bi morilec slavnega Beatla kljub šestemu poskusu pogojnega izpusta ostal v zaporu.

Mark Chapman, ki je decembra 1980 v New Yorku ustrelil Lennonna, je bil po umoru obsojen na zaporno kazen med dvajset let in dosmrtno. Leta 2000 bi ga že pogojno izpustili, vendar je takrat Lennonova vdova ostro nasprotovala izpustu.

Zdaj se bo 55-letnik, ki je trideset let zaprt v newyorškem zaporu Attica, na začetku avgusta znova soočil z možnim odpustom, čemur pa 77-letna Yoko še vedno nasprotuje. 9. avgusta ga bodo zaslišali trije člani odbora za pogojno izpustitev, gre pa za šesti poskus izpustitve.

Vdova je odboru znova poslala pismo. V tokratnem je zapisala: "Bojim se, da bo to znova obudilo nočno moro, kaos in zmedo. Sama in Johnonova sinova se do konca življenja ne bi počutili varne."

"Njeno stališče se ni spremenilo," je povedal njen odvetnik Peter Shukat.

"Glede na to, da je zagrešil okruten zločin in ubil eno najbolj slavnih in oboževanih osebnosti na svetu, je malo verjetno, da bodo pristali na pogojni izpust," pa pravi Robert Gangi, vodja skupine za pravice zapornikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.