Magazin > VIP
22 ogledov

Yoko se boji Chapmana

Yoko Ono se boji, da bi jo lahko Chapman na prostosti ogrozil. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Morilec Johna Lennona si prizadeva, da bi ga izpustili na prostost, Yoko Ono pa se boji za lastno varnost.

77-letna vdova Johna Lennona Yoko Ono nasprotuje pogojnemu izpustu Marka Chapmana, saj meni, da po 30 letih od Lennonovega umora še vedno predstavlja nevarnost zanjo in za Lennonova sinova. Yoko pravi, da bi lahko Chapman na prostosti ogrozil njo ali njeno družino, povedala pa je tudi, da je njena želja, da bi morilec ostal za zapahi, "praktična", saj se "boji, da bi lahko ogrozil tudi sebe".

Chapman, ki so mu prisodili dosmrtno ječo z možnostjo pogojnega izpusta po dvajsetih letih, je že leta 2000 zaprosil za pogojno izpustitev, ki pa jo je sodišče zavrnilo. To je v naslednjih letih storil še štirikrat, novo priložnost pa naj bi dobil ta mesec, ko bo spet stopil pred tričlansko komisijo.

Chapman je na zadnjem zaslišanju pred komisijo dejal, da se kesa zaradi umora in da ga je zelo sram. Povedal je še, da se zaveda kaj je storil in da je zdaj drugačen človek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.