Magazin > Film & Glasba & TV
32 ogledov

Z edinstvenim darom do popolnega življenja?

Skozi čas About Time
1/7
Karantanija cinemas
V slovenske kinematografe prihaja domišljijska komična romantična drama, ki prikazuje ljubezensko zgodbo 21-letnika s posebnim darom.

Režiser kultnih romantičnih komedij Pravzaprav ljubezen in Rock'n'Roll pirati Richard Curtis predstavlja brezčasno ljubezensko zgodbo 21-letnega Tima, ki mu oče nekega dne zaupa, da lahko moški iz njune družine potujejo v času. Ko Tim spozna simpatično Mary, lahko z vračanjem v preteklost vedno znova popravi zabavne nesreče, ki se mu redno dogajajo, in tako osvoji njeno srce. A ko med enim od časovnih skokov izbriše vse Maryjine spomine na njuno poznanstvo, se odloči znova – tokrat brez goljufanja – pridobiti njeno naklonjenost.

Že vse od začetka so si zamislili, da hočejo glavno vlogo dati irskemu igralcu Domhnallu Gleesonu. Toda na sestanek s Curtisom je prišel sredi snemanja Ane Karenine, z bohotno rdečkasto brado in dolgimi lasmi. Za tem videzom je bilo sicer malce težje najti Tima, kakršnega so si zamislili, toda igralec je po striženju in britju v vlogo vnesel vse potrebne prvine lika – dvom, radoživost, optimizem in humor.

Naslednja vloga, ki so jo morali zapolniti, je bil lik mlade Američanke in Timove velike ljubezni Mary. Rachel McAdams je imela sicer zapolnjen koledar, toda scenarij ji je bil tako všeč, da si je vzela čas za snemanje.

Vlogo Timovega očeta je dobil veteran Curtisovih filmov in vsesplošno cenjen umetnik Bill Nighy, ki smo ga v Curtisovem filmu prvič videli kot zavoženega rockerja v Pravzaprav ljubezen, na velikih platnih pa nazadnje v filmu Eksotični hotel Marigold. Skozi čas je Nighyjev že četrti projekt s Curtisom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.