Magazin > VIP
18 ogledov

"Z mediji je sama zguba"

Oriana Girotto Monica Girotto
Oriana Girotto je bila opažena v eni od poslovalnic znane slovenske turistične agencije, kjer trenutno dela. Zaupala nam je, da se je v turizmu našla že pred leti, medije pa je potisnila na stranski tir.

Potem ko se je zalomilo z oddajo Sol in poper in ko se je morala boriti za svoje plačilo, se je priljubljena voditeljica Oriana Girotto odločila, da se povsem prepusti turizmu. "V tem sem že deset let in ves ta čas delam z različnimi agencijami, zato ne bi rekla, da je to moja nova služba," nam je pojasnila in pristavila: "Odločila sem se, da je z mediji sama zguba (smeh), v turizmu pa ne. Tudi glede imidža – če delaš v medijih, lahko ljudje, s katerimi delaš, naredijo iz tebe nekaj, kar nisi ... Tukaj sem pa to jaz, v tem sem res najboljša. Skrbim za to, da se imajo turisti fino pri nas in da se imajo Slovenci fino v tujini."

Ostaja voditeljica

Televizije ne bo pogrešala, pravi, saj vseskozi vodi različne prireditve, v čemer zelo uživa. "Veliko mi pomeni, da imam občinstvo pred seboj in dobim takojšen odziv, lahko sem to, kar sem. Kar se tiče oddaj, pa nikoli ne bom rekla nikoli. Mogoče še kdaj pride kakšna dobra oddaja in se bodo spomnili name."

Sicer pa ne namerava ostati samo v turizmu, saj pripravlja nov projekt, o katerem še ne želi preveč govoriti. "Namen imam sama producirati in ustvarjati določene stvari in biti sama svoj režiser. Želim si predvsem delati na YouTubu, to pa je za zdaj vse, kar lahko izdam."

Zgodba o TV3 je ne preseneča

Oriano smo povprašali tudi o tem, kaj si misli o zgodbi televizijske hiše TV3 Medias, ki je pred enim tednom sporočila, da ukinja produkcijo dela lastnih oddaj. "To sem pričakovala, temu se prav nič ne čudim in mi je žal, da sem sploh šla v to," pravi in dodaja: "Oddaja ni bila dobra in so mi naredili samo škodo, saj sem se morala še boriti po medijih, da sem končno dobila denar, ki mi pripada."

Komentarjev 3
  • LJ24 13:06 26.november 2013.

    Pri televizijskem delu si lahko siguren, da boš dobil plačilo (oz. da boš delal dokler imaš pogodbo) samo na RTV SLO. Drugje žal ne....Najslabše pa je, da npr. POP TV in Kanal A o takšnih zadevah poročoja s pompom, ...prikaži več ko se to dagaj pri drugih delodajalcih, ko pa se zgodi pri njih, pa to zamolčijo!

  • erikkk 12:03 26.november 2013.

    hjaaa leta so tista ki ponavadi povzročijo umik iz javnosti

  • smejka 08:25 26.november 2013.

    se opravičujem,toda brez medijev in njenih osebnosti,bi bila tudi sama zguba