Magazin > VIP
55 ogledov

"Z varuško tudi na stranišče"

Lana Mahnič Jekoš
1/8
Nataša Mršnik
Lana Mahnič Jekoš, ki je predstavljala slovenske barve na svetovnem izboru za najlepšo, se je vrnila iz Londona ter nam zaupala vse o svojih nepozabnih izkušnjah na izboru za Miss sveta 2011.

Se vam zdi, da ste dobro predstavili Slovenijo?
Bilo je precej treme. To se je tudi videlo pri nekaterih dekletih, ki se jim je na posnetku tresla ustnica, ampak moram reči, da sem bila zelo zadovoljna s svojim nastopom. Vedno bi bilo lahko boljše, ampak žirija se je odločila po svoje. Jaz sem naredila vse, kar sem lahko po svojih močeh.

Preden ste se odpravili v London, ste doma padli, ampak se je na srečo vse dobro končalo. Vas je bilo kaj strah, da bi se izkušnja ponovila?
Ja, saj se skoraj je. Dan pred finalnim izborom smo imeli vajo na odru, ki so jo snemali. Plesali smo tradicionalne plese, za katere smo imeli koreografijo, ko mi je padel čevelj ter zletel v zrak, ampak sem se nekako zadržala, da nisem padla. Na finalnem izboru se na srečo to ni ponovilo.

Po čem si boste najbolj zapomnili izbor?
Težko rečem, ker je bilo ogromno zanimivih, nepozabnih stvari. Verjetno pa si bom še najbolj zapomnila finalni izbor, vzdušje na odru, med gledalci, pa vse aktivnosti, ki smo jih imele v tem času, potovanje na Škotsko, pokušanje njihove hrane, ogledi po Londonu, druženje z dekleti ... Presenetile so me, saj so bile vse tako zelo preproste in prijazne.

Nam lahko zaupate kakšno anekdoto?
Svojo sem že povedala – da mi je čevelj poletel v zrak med nastopom. Vsekakor je bilo vsem dekletom zelo zanimivo to, sploh tistim, ki so to prvič videle, da so bili na Škotskem moški oblečeni v krila. Ko smo se vrnile iz Škotske v London, je ena izmed deklet obesila svojo obleko na kljukico v sobi, s katerim se vključi požarni alarm in je tako celo sobo zalila voda. Bila je poplavljena, tako da s sostanovalko nista imeli več nobenih oblek, čevljev, ličil, mobilnih telefonov, prenosnikov ... Vse je bilo uničeno. Ampak smo bile vse prijazne in razumne, posodile smo jima veliko svojih stvari, za finalno prireditev pa so jima očistili obleki, tako da se je na koncu vse dobro izšlo.

Zmagala je Venezuelka. Se vam zdi, da je zmagala najlepša?
Ja, vsekakor.

Za Venezuelke je znano, da imajo številne lepotne popravke. Jih je bilo moč opaziti tudi pri njej?
Ne, ne da bi opazila. Resnica se seveda ne bo nikoli izvedela. Zdela se mi je zelo naravna, ampak nikoli se ne ve. Običajno pri Miss sveta želijo čim bolj naravna dekleta in iščejo naravno lepoto. Tako da se mi zdi, da večina ni nikoli imela nobene lepotne operacije.

Vedno so dekleta, ki so nekakšne favoritke. So ta dekleta obravnavali kaj drugače kot vas?
Ne, nikakor. Z vsemi dekleti so delali enako. Venezuelka je bila že od začetka favoritka med nami. Že od začetka smo videle, da je res lepotica, saj je izstopala po zunanjosti. Ko smo jo bolj spoznale, je imela res prisrčen karakter. Zelo se je trudila. Ni bilo pa nobene razlike v tem, kako so se organizatorji obnašali do posameznih tekmovalk. Vse smo bile iste in vsem je bila dana enaka možnost.

S katero izmed tekmovalk ste se najbolje razumeli?
Najbolj sem se razumela s Slovakinjo, ki je bila moja sostanovalka, in s katero sva skupaj preživeli veliko časa. Drugače pa sem se največ družila tudi s Španko, Perujko, z Nizozemko, Angležinjo, Irko in Danko ter seveda s Hrvatico, Srbkinjo in z Bosanko.

Kaj ste najbolj pogrešali, ko ste bili v Londonu?
Slovenijo nasploh, pa mogoče sem pogrešala malo svobode. Tam smo bile pod strogim nadzorom, kar je seveda normalno, saj so bili odgovorni za več kot 113 misic in če bi se katerikoli kaj zgodilo, bi bila njihova krivda. Iz hotela nismo smele iti brez nadzora. Vsaka je imela svojo varuško, ki nas je pospremila celo do stranišča. Tako da sem vesela, da lahko zdaj spet normalno diham. So pa poskrbeli za popolnoma vse, za vsako potrebo, ki jo je imela katera od deklet, tako da kakšnih večjih problemov ali pogrešanj ni bilo.

V London ste odnesli vazo, ki je bila namenjena v dobrodelne namene. Koliko so iztržili zanjo?
Ne vem točno, kakšna je bila vsota prav za našo vazo, vem pa, da smo na koncu za vsa darila zbrali več kot 30 tisoč funtov. Ta denar bo šel za otroke v Afriki.

Kakšni so vaši načrti za naprej?
Verjetno bom še naprej sodelovala z agencijo, vmes pa se bom lotila še kakšnih osebnih projektov, kot je oblikovanje. Sedaj sicer nisem imela ravno veliko časa za razmišljati o tem, kaj bom počela, zdaj pa bom imela malo več časa tudi za to.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.