Magazin > VIP
28 ogledov

Za gejevske poroke vsi

Sovoditeljica šova V'n vlečt je ekstravagantna drag queenica Anastassia. (Foto: Žurnal24 main
V'n vlečt. Finale transvestitskega šova: Omar, Tinkara Kovač in Saša Lendero.

Jutri bodo na finalu transvestitskega šova V'n vlečt kot posebni gostje nastopili Omar Naber, Saša Lendero in Tinkara Kovač. V'n vlečt v klubu K4 prirejajo v sklopu Roza večerov, ki so v osnovi namenjeni gejevski in lezbični populaciji. Vsi trije glasbeniki pa podpirajo istospolne poroke, pri posvojitvi otrok istospolnih parov pa ima določene zadržke le Lenderova.

Tinkara za enakopravnost
“Podpiram tako nov družinski zakonik kot poroke med geji oziroma lezbijkami. Čeprav sem katoličan, se glede tega ne strinjam z uradnim stališčem Cerkve. Nedavno sem bil v Londonu in se na lastne oči prepričal, da je lahko povsem normalno, če na cesti vidiš dva očka z vozičkom, v katerem sedi njun otrok,” je prepričan Omar Naber, ki bo jutri v K4 s sabo pripeljal svojo stalno spremljevalko – kitaro.
Podobnega mnenja je tudi primorska rockerica Tinkara Kovač: “Istospolne poroke podpiram zato, ker se mi zdi preprosto, da za vse pare veljajo enaka pravila – tako pravice kot dolžnosti. Prav se mi zdi, da bi imeli možnost posvojitve otrok tudi istospolni pari. Če so primerni, ljubeči in sposobni otroku dajati varen dom – zakaj ne? Tako pa bi lahko rešili še mnogo več sirot. Posvojitve otrok bi morali prepovedati predvsem nasilnežem, pedofilom in drugim za otroke nevarnim ljudem.”

Saša o drugačnih družinah
Pevka Saša Lendero istospolne poroke podpira, rahlo zadržana je le glede posvojitev otrok: “To vprašanje je zelo kompleksno in neprimerno. Načeloma sem za. Imam pa nekaj pomislekov glede tega, da bi družba otroka stigmatizirala, in glede problematike primarne socializacije. Ampak pomisleke in dvome bi prav tako lahko izrazila tudi pri različnospolnem partnerstvu, kjer se za otroke lahko odločita povsem nezrela, neodgovorna, nezanesljiva ali agresivna partnerja, pa ju nihče ne jemlje pod drobnogled samo iz enega razloga – ker sta 'pravega' spola.” V'n vlečt. Finale transvestitskega šova: Omar, Tinkara Kovač in Saša Lendero.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.