Magazin > VIP
8903 ogledov

Za Grace Kelly ni bila usodna prometna nesreča

Grace Kelly, Rainier Žurnal24 main
Duhovnik družine Grimaldi pravi, da princesa Gracia Patricia ni umrla zaradi poškodb, ki jih je pridobila v prometni nesreči.

13. septembra 1982 Monačani ne bodo nikoli pozabili. Tistega dne sta se namreč princesa Gracia in njena hči Stephanie vračali z družinskega podeželskega posestva nazaj v Monako, ko sta doživeli prometno nesrečo.

52-letno princeso naj bi med vožnjo zadela lažja možganska kap, zaradi katere je s svojim roverjem na ostrem ovinku zapeljala s ceste. Stephanie je utrpela pretres možganov, Gace Kelly pa poškodbe glave, prsnega koša in stegnenice. Umrla je dan pozneje, ko se je njen soprog, knez Rainier, odločil, da ugasne aparature, ki so jo vzdrževale pri življenju. Tako je zapisano v zgodovinskih knjigah.

grace kelly | Avtor: EPA EPA

 
Številni mediji še vedno pišejo, da je bila za Grace usodna nesreča, kar pa naj ne bi držalo. Oče Penzo, duhovnik v palači Grimaldijevih, je za knjigo Albert II., moški in princ, ki je izšla na Albertov 60. rojstni dan, povedal, da za Grace Kelly niso bile usodne poškodbe, ampak naj bi bila mrtva, še preden je z avtom zdrvela s ceste. "Še pred nesrečo je umrla. Nesreča ni bila tista, ki jo je ubila," trdi.

Dvor se je sicer dolga leta otepal tudi govoric, da ni bila princesa Gracia tista, ki je vozila avto, ampak Stephanie, ki je bila takrat stara 17 let. Govorilo se je tudi, da sta se Grace in njena hči tik pred nesrečo močno sprli, ker se je 17-letnica želela poročiti s svojim takratnim fantom Paulom, sinom igralca Jeana Paula Belmonda

Stephanie je govorice zavrnila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.