Magazin > VIP
43 ogledov

Za nastop Tine Maze ni bilo denarja?

Sprejem za Tino Maze v Črni na Koroškem mediaspeed
Naša najboljša smučarka Tina Maze je v ponedeljek na sprejemu v Črni na Koroškem z bendom odpela svojo pesem My Way Is My Decision, v Ljubljani pa nastopa ni bilo.

Kot poroča spletni portal RTV Slovenija, je pesem v Ljubljani sicer odmevala po zvočnikih, Tina pa je pela "na suho", a nastopa v živo, z bendom Feel Slovenia, ni bilo, saj naj bi se zataknilo pri plačilu. "Smučarska zveza, ki pokriva organizacijo sprejema, ni bila pripravljena kriti osnovnih pogojev, torej kompletne glasbene ekipe," je za omenjeni spletni portal povedal Matjaž Jelen, soavtor skladbe My Way Is My Decision. "Očitno ne razumejo, da njena glasbena zgodba nima zveze s smučarijo. Odgovor je bil: 'Badžet za to je 500 evrov, mogoče tisoč.' Zdi se mi, da je to žalitev za vse nas glasbenike. Govorimo o nastopu v živo s kompletnim bendom, z združenimi glasbeniki, ki je vsak na svojem področju vrhunski," je dodal Jelen. Koliko so hoteli za nastop, ni hotel izdati, je pa povedal, da so se pogovarjali o številkah, ki so "popolnoma normalne za naš trg. Na našem trgu imamo izvajalce, ki zahtevajo več, a dvomim o tem, da je trenutno kakšno bolj aktualno ime kot Tina Maze!"

RTV so s Smučarske zveze Slovenije odpravili z besedami, da o vsem skupaj "res ne vedo nič" in da se s Tino Maze o nastopu niso pogovarjali.

Mi smo se za komentar obrnili še na drugega avtorja Tinine pesmi, Aleša Vovka - Raaya, ki nam je povedal: "Za Tinin sprejem se nastopa njej v čast in brezplačno, ampak za zagotovitev pogojev, tehnike itd. pa ni bilo možnosti s strani organizatorjev. Torej, da bi Tina lahko nastopila z bendom. V Črni je bilo to mogoče, v Ljubljani pa ne."

Komentarjev 10
  • Scott 17:58 20.marec 2013.

    Ljubljanskka politika in ne denar, ker dobro vedo, da je Tina kot tudi vsi njeni sorodniki za SDS.?

  • Scott 17:56 20.marec 2013.

    Tukaj je posegla politika prihajajoče vlade, denar za kateregakoli od Kolpe navzdol bi se pa in se še bo sigurno in vedno našel.

  • Scott 17:54 20.marec 2013.

    Seveda ga v Ljubljani ni bilo, tam so večinoma rdeči tako, da se ve zakaj.?