Magazin > VIP
77 ogledov

Za slab nastop je kriv drog

(Foto: Miro Majcen) Žurnal24 main
V nedeljski oddaji Slovenija ima talent je negativen odziv žirije med drugim dobila tudi Lara Terzič, ki se je predstavila s plesom ob drogu. Pravi, da je bil za njen slab nastop kriv prekratek drog.

Zakaj ste se odločili za nastop na Slovenija ima talent?

Predvsem zato, ker želim, da negativna konotacija, ki je prisotna glede tega plesa, izpuhti, saj je ples ob drogu nova športna disciplina. Želim, da se prikaže širši publiki. Drugi razlog pa je bil tudi ta, da sem si zaželela novega izziva.

 

Kaj je bilo tisto, ki je zmotilo žirijo, da vas ni spustila naprej?

Jaz sem že tam povedala, da je bil drog, ki je bil postavljen, izhod v sili. Ni bil primeren za moje trike, saj mora biti določene višine. Tudi okoli sebe nisem imela dovolj prostora, saj je bil oder premajhen. Ta drog sem videla dva dni pred nastopom, zato sem morala prirediti svojo koreografijo. V bistvu nisem imela možnosti karkoli normalno izvajati. Za svoje trike potrebujem določeno višino droga.

 

Torej je bi drog kriv, da niste prišli v naslednji krog?

Absolutno. Drog je velik krivec za to, da zadeva ni uspela tako, kot bi morala. Res mi je žal, da je izpadlo tako kot je, saj je v resnici popolnoma drugače.

 

Ste imeli zaradi tega kaj več treme?

Ja, seveda. Trema škodi, ker pospeši potenje, kar pa je pri plesu ob drogu velik minus. Drselo mi je bolj kot sicer, in to je bil tudi eden od faktorjev, zakaj ni bilo popolno.

 

Se torej strinjate z žirijo, ker vas ni spustila naprej?

Mislim, da bi morali gledati na potencial in ne toliko na dovršen in izpiljen nastop. Tega lahko izpiliš v polfinalu in tudi pogoji naj bi bili kasneje boljši. Jaz bi recimo v naslednjem krogu dobila boljšo štango (smeh). Lahko bi upoštevali, da pogoji niso bili ravno najboljši. Jaz sem trike izvedla in lahko bi videli moj potencial.

 

Koliko časa ste potrebovali, da ste se naučili teh trikov?

Eno leto. Naj poudarim, da sem samouk, vsega sem se naučila sama.

 

Koliko ur na teden vadite?

Poskušam vsak dan eno uro in pol. Če imam obveznosti na faksu, pa vadim vsak drugi dan.

 

Kakšni so vaši načrti za naprej? Boste še naprej plesali ob drogu?

Ja, definitivno. Moji cilji ostajajo enaki. Želim se udeležiti tudi kakšnega tekmovanja v tujini, kot je recimo USPDF. Če se bo pa ta disciplina uveljavila na olimpijskih igrah, bi pa tudi tam z veseljem zastopala našo državo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.