Magazin > VIP
42907 ogledov

Zadnji mamin klic: To princ William najbolj obžaluje

diana, harry, william, charles Profimedia
Princ William danes praznuje 40. rojstni dan.

Na dvorcu Windsor bo danes veselo. Princ William namreč praznuje 40. let. Kraljica bo zanj in njegovo soprogo Kate, ki je ta prag prestopila že januarja, a rojstnega dne zaradi covida-19 ni mogla praznovati, organizirala zabavo. 

Ob tej priložnosti so mediji polni zgodbic o princu, ki bo nekoč sedel na prestol. Rodil se je z zlato žlico v ustih, a z bratom Harryjem sta morala hitro odrasti. Tega mnenja je tudi Paul Burrell, nekdanji butler princese Diane. "Zaradi travme sta prehitro odrasla," je dejal.

Travmo je povzročila smrt njune ljubljene mame, ki sta jo izgubila, ko je bilo Willu 15, Harryju pa 12 let. Svet se še vedno spominja, kako sta Dianina sinova korakala za njeno krsto in zadrževala solze. "Ni bilo lahko. Hrupno je bilo, veliko joka in stokanja. Ljudje so metali stvari, veliko se jih je zgrudilo," je pred časom za revijo GQ povedal William.

Brata sta za mamino smrt izvedela na dvorcu Balmoral, kjer sta preživljala počitnice. "Kot bi hišo in naše življenje stresel potres," je občutek po klicu v dokumentarnem filmu Diana, Our Mother: Her Life And Legacy, opisal William, ki se še dobro spominja zadnjega pogovora z mamo. 

Govorila sta večer pred usodno nesrečo. Njun pogovor je bil kratek. "S Harryjem se nama je mudilo reci adijo. Saj veste: 'Se vidimo, greva.' Če bi vedel, kaj se bo zgodilo, se ne bi tako obnašal. O tem telefonskem pogovoru še vedno veliko razmišljam," je še povedal v prej omenjenem dokumentarnem filmu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.