Magazin > VIP
941 ogledov

Zadnjih 83 minut v življenju Michaela Jacksona

Michael Jackson 2005 Žurnal24 main
Ležal je na tleh ob postelji in se boril za življenje. Njegovi otroci so vse videli, razkriva knjiga "83 minut“, ki sta jo na podlagi sodnih dokumentov in pričanj očividcev napisala Matt Richard in Mark Langthorne.

25. junija 2009 je v 51. letu starosti umrl Michael Jackson. Zdravnik Conrad Murray je svojega slavnega pacienta dopoldne obiskal na domu, nekaj ur pozneje pa so svetu sporočili, da je veliki glasbenik umrl. Kaj točno se je dogajalo v Jacksonovi vili, so skrivali pred javnostjo. Do sedaj … Avtorja Matt Richard in Mark Langthorne sta na podlagi pričanj in sodnih dokumentov izdala knjigo "83 minut“, v kateri razkrivata dogodke, ki so vodili v smrt glasbene legende.

25. junij, 00:30
Jackson se je vrnil z vaj za turnejo This Is It. Pevec je že več tednov kazal znake izgorelosti. Jackson ni spal imel pa naj bi tudi panične napade. V "sobi za zdravila“ ga že pričakuje Murray, ki je na mesec od zvezdnika dobil 150 tisoč dolarjev. Murray je pevcu tiste noči dal valium in pomirjevali lorazepam in midazolan. Jackson kljub temu ni mogel zaspati.

25. junij, 10:00
Jackson Murrayu: "Prosim, prosim, prinesi mi nekaj mleka (s tem je mislil anestetik propofol), da bom zaspal.“

25. junij, 10:40
Jackson je dobil injekcijo propofola (25 mg).

25. junij, 11:00
Jackson je zaspal. Murray je povedal policiji, da je ostal ob pevčevi postelji in nadzoroval utrip srca in kisik. Minilo je dalj časa, preden je odšel na stranišče. Ko se je vrnil, je opazil, da Jackson ne diha več. Začel ga je oživljati, kar je potrdila obdukcija.

25. junij, med 11:07 in 11:51

Murray je poklical več ljudi, med drugim tudi svojo prijateljico. Reševalcev do takrat še ni poklical nihče.

25. junij, 12:05
Kuharica je videla, kako se je Murray panično spustil po stopnicah. Nanjo je začel kričati, naj pokliče pomoč in obvesti varnostnike. Zdravnik je nato obvestil pevčevega asistenta, ki je pozneje povedal: "Ležal je na postelji, njegova usta so bila odprta, njegove oči pa napol zaprte.“ Murray trdi, da je asistentu naročil, naj pokliče rešilec, asistent pa je izjavil, da je Murray z nočne omarice vzel tablete in mu naročil, naj ji v torbi spravi v omaro.

25. junij, 12:21
Murray pokliče reševalce. Zdravnik in asistent pevca položita na tla. Med oživljanjem sta v sobo prišla zvezdnikova starejša otroka. Paris je začela histerično kričati. Murray je varuški naročil, naj otroka spravi iz spalnice.

25. junij, 12:26

Prišli so reševalci. Eden od njih je pozneje povedal, da je bil pevec bled in videti podhranjen. "Mislil sem, da gre za pacienta iz hospica.“ Murray se je reševalcem zlagal, da je dal Jacksonu le malo lorazepama in da je, takoj ko je pevec nehal dihati, poklical.

25. junij, 13:07
Jacksona po neuspešen oživljanju odpeljejo iz spalnice. Murray ostane v sobi. Ko se je eden od reševalcev vrnil v spalnico po opremo, je videl, kako je zdravnik v smeti vrgel več predmetov. Zvezdnikovo truplo odpeljejo v bolnišnico.

25. junij, 14:26

Uradno razglasijo Jacksonovo smrt.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.