Magazin > VIP
265 ogledov

Zala Đurić Ribič: Kam bo šel del denarja od prodaje?

teden mode Zala Ribič Đurić Sašo Radej
Igralka Zala Đurić Ribič si želi, da bi bil tudi glas drugih mladih umetnikov slišan.

Založba Ocean je izdala Zbrko poezije, ki jo je napisala Zala Đurić Ribič. Mlada igralka je na zbirko opozorila tudi z akcijo na Adrifundu, s katero je zbirala denar za zabavo ob izidu pesniške zbirke. Na žalost te zabave ni bilo, saj je morala Zala nazaj v New York, kjer študira na igralski akademiji. Zakaj se ji je tako mudilo, lahko preberete TUKAJ.

Zala bi s svojimi pesmimi rada po svetu širila ljubezen do umetnosti in spodbudila mlade umetnike k branju in pisanju poezije. Del denarja od prodaje bo zato namenila v dobrodelne namene. "Denar gre v sklad mladi upi. Jaz sem se že malo izrazila skozi to mojo Zbrko, sedaj pa bi rada pomagala, da bo slišan še glas ostalih nadobudnih umetnikov,“ je mladenka povedala za Žurnal24.

Branko Đurić in Tanja Ribič sta na svojo hčerko lahko upravičeno zelo ponosna. Zala pravi, da je njuna najljubša pesem iz Zbrke, ki jo tudi nekaj tednov po izidu še vedno rada prebirata, 'Zmedla sva letne čase'. "Mami mi je prejšnji teden poslala slikico moje Zbrke in jutranje kave ter napisala: 'Malo za dušo.'“ nam je še zaupala nadebudna umetnica.

Nad knjigo pa nista navdušena le Tanja in Đuro, ampak tudi prof. dr. Boris A. Novak, ki je zapisal: "Kot 3.000 let star pesnik sem bil prijetno presenečen ob pesniškem prvencu mlade Zale Đurić Ribič: njena Zbrka poezije me je s svojo ironijo in samoironijo, kritičnim pogumom in raziskovanjem jezika spomnila na moje lastne pesniške začetke pred tisočletji. In se mi je milo storilo."

 
Komentarjev 9
  • hešteg 00:58 13.oktober 2016.

    A ga celotni ekipi Žurnal24 vlečeta samo tamala in Tanja, al Đuro tudi?

  • popokatopetl 23:44 12.oktober 2016.

    Kako pa je s slikarji in akademskimi slikarji?

  • xbit 17:14 12.oktober 2016.

    Igralka?! A človek ne postane igralec šele po zaključku akademije, ko se končno formira, kot igralec? Študent igralske akademije ni enako igralec... Ah, Resnica... Objektivnost...