Magazin > VIP
22 ogledov

Zaljubljeni Slovenci na valentinovo

Damjan Murko je poleg Rebeke najbolj iskan Slovenec. Očitno fant pozna recept. Žurnal24 main
Znane Slovenke in Slovence smo povprašali, kaj jim pomeni praznik zaljubljencev. Eni ga praznujejo, drugi bi ga ukinili, tretji pa namesto rož podarjajo kar sebe.
Damjan Murko podarja sebe
Pevcu Damjanu Murku se zdi, da se v zadnjem času pomen daril preveč poudarja. Lepo gesto lahko izrazimo že z večerjo, ki jo sami pripravimo ob svečkah, mogoče kakšne vrtnice, je prepričan. Praznik valentinovo se mu zdi malce preveč skomercializiran. Sicer ga z zaročenko Majo praznuje vsako leto. Po navadi gresta na ta dan na večerjo, sta sama in se posvečata drug drugemu. Podarjam sebe, odgovarja na vprašanje, kaj si podarita. "To je največ, kar lahko dam." Prstan, ki ga je dobil od svoje zaročenke pred dvema letoma, je bil najbolj izvirno darilo. "To je prstan, ki sem si ga dolgo želel. Je višjega cenovnega razreda in sem ga dobil za valentinovo."

Marlenna bi praznik zaljubljencev kar ukinila
 

Marlenni valentinovo predstavlja le še en dan v letu.

Estradnica Marlenna , najglasnejša članica tria Sestre, nam je zaupala, da trenutno ni zaljubljena. Praznik valentinovo ji osebno ne pomeni čisto ničesar, predstavlja ji samo še en dan v letu. "Valentinovo mora biti vsak dan, zaljubljenci ne potrebujejo točno enega posebnega dneva, ko se spomnijo, da so zaljubljeni in si kupijo srčke in rožice," je odločna Marlenna.

"Valentinovo je tipičen praznik, ki je umetno sproduciran," dodaja. Ker smo ljudje bolj ali manj čustveno labilni, nas pisana ponudba srčkov in drugih artiklov, ki krasijo izložbe, pritegne, in tako avtomatsko postajamo počasi zasvojeni, še pravi pevka.

Če bi imela partnerja, si ne bi podarila ničesar, je vztrajna, čeprav pravi, da je bila v preteklosti podvržena takšnemu obdarovanju. Z leti in izkušnjami pa je ugotovila, da se vse vrti okoli denarja, in tako raje podarja ravno na tiste dneve, ko drugi ne in "ne takrat, ko ti nekdo reče, da moraš."

Poleg valentinovega bi pevka ukinila še kakšen praznik. "Večkrat na leto bi bilo treba poudarjati, da se moramo ljudje spoštovati in ceniti," še poudarja.

Valentinovo je trgovski in ne osebni praznik


Za valentinovo Sebastian počne stvari, ki jih običajno ne.

 
Pevec Sebastian je svojo ljubljeno osebo spoznal na neki zabavi pri prijateljih. Praznik ne pomeni veliko, tako da prijateljem in najdražjim ne kupuje večjih daril, temveč male pozornosti. Valentinovo se mu v prvi vrsti zdi bolj trgovski kot osebni praznik. "Gre za praznik, na katerega res zelo opozarjajo. V bistvu pa čez celo leto ohranjamo to, kar naj bi valentinovo predstavljalo," nam je zaupal. Da sam dan obstaja, je čisto v redu, pravi zvezdnik, saj imamo za skoraj vsako stvar svoj dan ali praznik. S svojo ljubeznijo na dan zaljubljencev počneta nekaj, kar ni značilno za vsak dan. Gresta na večerjo in si namenita druge drobne pozornosti. "Nameniva nekaj več časa drug drugemu, da bi bil pa cel dan v znamenju valentinovega, to pa ne," v smehu pove pevec. Za letošnje valetinovo še nimata velikih načrtov, nekaj dni prej se dogovorita, kaj bosta na ta dan počela.

Letos s fantom prvič za valentinovo

Zaljubljenci ne potrebujejo svojega dne, je prepričana misica Tadeja. © BOBO

 
Lanskoletna miss Slovenije Tadeja Ternar je svojo ljubezen spoznala v srednji šoli. Ker zaradi fantove odsotnosti do sedaj valentinovega nista mogla praznovati, fant je namreč v tujini igral nogomet, nam je lepotica zaupala, da bosta letos prvič skupaj za valentinovo. In kaj si bosta podarila? Tadeja pravi, da bi svojega dragega peljala na kakšno posebno mesto, sama pa za darilo ne pričakuje nič posebnega, temveč kakšno majhno pozornost.

Povedala je še, da se je nekoč obdarovala tudi s prijateljicami letos pa se bodo glede obdarovanja še odločile. Zaljubljenci ne potrebujejo svojega dne, je še prepričana misica, saj meni, da mora biti vsak dan njihov. "Valentinovo je sigurno praznik zaljubljencev, ampak po moje mora biti valentinovo vsak dan."

Vse se začne s poljubom

Član skupine 4play Matjaž je vedno zaljubljen, saj so lepa dekleta tisto pravo zanj. "Moram reči, da brez tega sam ne bi nikoli tako dobro funkcioniral," pravi. Tiste prave ljubezni še ni spoznal, nam je zaupal. Sicer pa je zelo pustolovski tip in se mu to zgodi mimogrede. "Valentinovo je za ljudi dan, ko se spomnijo svoje boljše polovice, jaz pa se držim tega, da poskušam pokazati punci, da jo imam rad vse dni v letu." Včasih to pokaže tudi z majhno pozornostjo, kakšno, pa ne izda. Valentinovo je dan, ki je znan vsem ljudem. Mogoče se takrat že podzavestno bolj potrudimo in izkoristimo ta dan s svojo ljubeznijo, še dodaja Matjaž. Ker je sam zelo romantičen tip, se vedno znajde in za punco pripravi kakšen poseben večer. "Na ta dan, ko se prvič zagledava, je poljub prva stvar, ko si jo zapomnim v tem dnevu. Potem pa sledi še vse drugo, vse do jutra!" še pravi rjavolasec, ki je trenutno samski.

Presenečenja že navsezgodaj!

Ljubezen je močnejša od zaljubljenosti, pravi Manca. © Boštjan Tacol

 
Pevka Manca Špik svojega fanta Primoža pozna že več kot deset let, saj je bil dober prijatelj njenega soseda. Po nekaj letih poznanstva se je na rojstnodnevni zabavi le opogumil in jo začel osvajati. Na vprašanje, ali je zaljubljena, je odgovorila, da to čustvo traja samo na začetku zveze, svojega dragega pa močno ljubi in misli, da je to veliko močnejše od same zaljubljenosti. Za njiju valentinovo ni noben poseben dan, saj si veliko pozornosti in nežnosti izkazujeta ves čas. To oba potrebujeta in brez tega ne moreta živeti, pravi pevka. Po navadi gresta na ta dan na romantično večerjo, nekajkrat pa tudi na koncert. Ker pa Manca zadnja leta na ta dan nastopa, je Primož z njo in se imata tudi tako lepo. Kaj pa si podarita? Zgolj kakšno "osladno" malenkost, pravi pevka. "Primož me vedno že zjutraj preseneti. Po navadi mi v posteljo prinese kakšno luštno plišasto živalco, kakšne srčke ali kaj podobnega. Potem pa gre v službo in me cel dan pusti samo," sklene plavolasa pevka.

Tisti, ki želijo, naj praznujejo!


Erik pravi, da je vsako darilo lepo, če si zaljubljen.  © Dejan Mijovič

 
Erik Ferfolja ni zaljubljen, pa tudi na obzorju ni nič, pravi. "Fino, da obstaja ta praznik. Dan potem je praznik samskih, tako da pridejo vsi na vrsto," pravi pevec in maneken. Vsak človek je zgodba zase in se sam odloča, kako bo dojemal in praznoval ta dan. Če ima ob sebi ljubljeno osebo, ki ji želi vse dobro, mu ta praznik nekaj pomeni, drugače pa malce manj, še dodaja. Po navadi podarja enaka darila kot za rojstni dan, odvisno pa je od ljubljene osebe, kaj ima rada in na kaj prisega. "Najlepše darilo je vedno tisto, ki ga dobiš od ljubljene osebe. Ko si zaljubljen, je vsako darilo lepo. Vedno sem dobil rožice, majhne pozornosti, plišaste medvedke in podobno," pravi.

Če si zaljubljen, dan ni važen

Zaljubljena lanska miss Slovenije Iris Mulej je svojega partnerja spoznala prek posla. Na dan zaljubljencev sta več časa skupaj kot po navadi, gresta na večerjo in si izmenjata majhno darilce. "V bistvu mi ni tako poseben praznik, če si zaljubljen, ni važen dan," odgovarja rjavolaska na vprašanje, kaj ji predstavlja valentinovo. Če imamo toliko dni praznikov, potem imajo lahko tudi zaljubljenci svoj praznik, je še prepričana.

Praznik, ki ustavi prezaposlene

Brigita je vedno zaljubljena. © Luka Novak

 
Pevka Brigita Šuler pravi, da je vedno zaljubljena. "Sem zaljubljena, sem vedno zaljubljena." "Prav je, da obstaja, nimam nič proti praznikom. Sploh za tiste, ki nimajo časa in se med letom ne znajo ustaviti. Drugače se mi zdi, da si je treba čez celo leto izkazovati čim več medsebojne pozornosti," pravi. Čas okoli valentinovega je zanjo vedno najbolj delaven, saj ima veliko koncertov. V preteklosti, ko je imela več časa, ga je izkoristila za romantične večerje v dvoje. "Podariva si nekaj malega, simbolično darilo. Najbolj dragocen je čas, ki ga preživiš v dvoje. Ne nakit, kakšne rožice, prečudovita večerja, plišasta igračka in tako naprej," dodaja.

Valentinovo praznuje vsako leto

Sanji valentinovo predstavlja poseben dan. © BOBO

 
Sanja Grohar , miss Slovenije, je po štirih letih zveze še vedno zaljubljena. Svojo ljubezen je spoznala prek skupnega prijatelja, valentinovo pa z dragim praznujeta vsako leto. Pripravita si presenečenje, misica pa pravi, da ni važno, kaj si podarita, važen je namen.

Strinja se s tem, da bi moral biti vsak dan valentinovo. "Meni to predstavlja poseben dan, ko slavimo ljubezen, čeprav je prav, da si vsak dan izkazujemo ljubezen. In ja, prav je, da imamo praznik ljubezni," je odločna.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.