Magazin > VIP
1173 ogledov

To Žan Serčič počne, kadar ima slab dan

Žan Serčič Saša Despot
Mladi glasbenik s svojim talentom zopet preseneča.

Žan Serčič, talentirani mladi glasbenik, je izdal svoj prvi koncertni album. Posebnost tega albuma je, da se ob njegovem petju in spremljavi benda sliši tudi občinstvo. Gre za prerez njegovega dotedanjega ustvarjanja, na njem so namreč njegove najbolj znane pesmi, predvsem pa koncertna izvedba aktualnega albuma Ljubezenske igre, ki ga predstavlja na turneji po Sloveniji. 

Katera pesem iz albuma vam je najbolj pri srcu in zakaj?

Vsaka ima zame posebno mesto. V meni vzbudi občutke, ki sem jih doživljal, ko sem pesem pisal, bi pa lahko izpostavil pesem, ki je trikrat največkrat predvajana na slovenskih radijskih postajah v letu 2023 in so se ljudje lahko z njo poistovetili. To je pesem Pusti mi spomin.

Nam poveste kakšno anekdoto iz snemanja? Kaj smešnega, nerodnega, kar se vam je zgodilo?

Spomnim se, kako so me na zadnjem snemanju videospota za pesem Slepa ulica gasilci polivali z vodo, ki je imela sedem stopinj. Pa ne zato, ker bi gorel. Šlo je za uprizarjanje dežja. Takoj po koncu vsakega teka po dežju so me ovili v brisače in kopalni plašč. Meni je bilo všeč, želel sem si snemati še naprej, zato sem vprašal režiserja, ali tek po dežju lahko še enkrat ponovim. A režiser je rekel, da je dovolj in me spomnil, da imam čez dva dni koncert.

Koliko časa traja takšno ustvarjanje celotnega albuma? Je to za vas zahtevno, utrujajoče? Ali se imate dobro in uživate?

Odvisno od albuma - npr. album Ljubezenske igre je nastajal slabi dve leti, album V živo pa je nastal v dveh urah, saj gre za koncertni album …  Zagotovo ustvarjanje albuma zahteva celega človeka in njegove čute, predvsem pa disciplino, da greš v studio tudi takrat, ko se ti najmanj ljubi. Pa vendar, to delam najraje in občinstvo me polni. To, kar dobim na koncertih, se potem nekako pretaka naprej v obliki kreative in inspiracije.

Kako ste preživeli valentinovo? Imate kakšno simpatijo?

Valentinovo sem preživel v najljubši družbi - družbi svojega občinstva! Valentinov koncert v Celju je bil eden najlepših in najbolj nabit z energijo na letošnji turneji. Smo bili vsi kar malo pijani od ljubezni … Vedno sem imel neko simpatijo, kaj pa smo ljudje brez hrepenenja. 

Kaj najrajši počnete, ko imate slab dan? Kako si takrat pomagate? Na kaj se spomnite?

Prihajajo slabi dnevi, prihajajo tudi dobri dnevi in čez leta sem se naučil, da je pomembno biti vztrajen in ne glede na počutje slediti svojim sanjam, viziji, kratkoročnim in dolgoročnim ciljem. To te žene in poganja smisel vseh nas, kajti hitro lahko zaplavaš stran ter se smiliš samemu sebi. Zame je bila vedno najboljša terapija glasba, zato vedno pišem - ko sem dobro in ko sem slabo (samo, da so takrat pesmi malo bolj turobne, ha ha).

 

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.