Magazin > VIP
19 ogledov

Žanje sadove fotrov

Lada Bizovičarja lahko te dni gledate v predstavi Fotr. (Foto: Maj Pavček) Žurnal24 main
Lado Bizovičar. Skozi predstavo Fotr, v kateri igra, je dojel, kaj se je včasih dogajalo njegovemu očetu.

Sovoditelj oddaje As ti tud not padu?! Lado Bizovičar se te dni preizkuša v vlogi fotra. A zaenkrat le na odru, saj kot pravi, v prihodnosti predvsem načrtuje dopust.

Predstava Fotr je napisana po predlogi islandskega avtorja Bjarnija Haukure Thórssona, režira jo Nataša Barbara Gračner. Zakaj so za vlogo Fotra izbrali prav vas?
Nataša Barbara Gračner ve, kako funkcionira en fotr, in je poskrbela, da je Fotra potegnila iz mene. Mnogi očetje okoli mene pa so priskrbeli Fotrove zgodbe. Tudi na Fotr.si jih pišejo. Dejansko žanjem sadove vseh, ki v lastnem potu doživljajo zgodbe, ki jih jaz odigram na odru.

Pravzaprav še niste fotr. Pa kaj načrtujete glede na to, da ste si uredili novo gnezdece?
Načrtujem dopust.

V sporočilu za javnosti piše, da v predstavi ne igrate očija, ne atija, ampak fotra. Kakšna je pravzaprav razlika?
Fotr je tisti, ki je soočen z realnostjo starševanja. Oči in ati sta precej ljubkovalna izraza, fotr pa morda zveni banalno ali ljudsko, a je v bistvu tisti opis, ki zadevi seže do srži.

Tokrat boste na odru stali sami. Brez Anje Tomažin, brez Jurija Zrneca, brez sonastopajočih v 5moških.com. Vas je kaj strah, da je pravzaprav celotna predstava odvisna le od vas?
Strah ni pravilen opis čustva, ki sem ga čutil ob vajah, premieri in razprodanih ponovitvah.

Kakšni fotri so Slovenci v primerjavi z drugimi? Kakšen je tipičen slovenski fotr?
Ne poznam tipičnega fotra – ali pa ne vem, da ga poznam. Poznam pa ogromno posamičnih primerkov fotrov in ti so si različni, kot smo si tudi sicer različni ljudje.

V medijih bolj izpostavljate svojo mamo. Kakšen pa imate odnos s svojim očetom?

Mamo izpostavljajo drugi, jaz se samo tu in tam prikažem z njo. Odnos z očetom pa je zelo oseben, dolgoleten in spremenljiv v svojih vsebinah. Moram reči, da sem prav skozi predstavo Fotr dojel, kaj se mu je včasih dogajalo.

Je oddaje As ti tud not padu?! res konec ali boste po pavzi spet nadaljevali?
Zdaj uživamo v miru, ki se kmalu utegne spremeniti v ustvarjalni nemir.

Govori se tudi, da vas vabijo nazaj na nacionalko, da bi vnovič prevzeli vodenje oddaje NLP, nekdanji TLP. Komentar?
Ravnokar sem gledal svoj poštni nabiralnik, pa ni v njem nobenega takšnega vabila, kot ga omenjate. So ga pomotoma poslali vam? Kr neki ... Kje poberete vse te "govori se"?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.