Magazin > VIP
877 ogledov

Zapustila nas je izjemna Vivienne Westwood

vivienne westwood Profimedia
V 82. letu starosti je umrla britanska modna oblikovalka in ikona Vivienne Westwood.

Svet mode žaluje za enim od svojih največjih imen - Vivienne Westwood. Britanka je v 82. letu starosti v krogu družine mirno zaspala na svojem domu v Londonu. Mediji so ekstravagantno Weswood označili za "svečenico punka" in "kraljico skrajnosti", ljubitelji mode so jo oboževali, saj je s svojim barvitim značajem in izjemnimi idejami vse do smrti premikala meje v svetu mode. Za svoje delo jo je leta 1992 nagradila celo kraljica Elizabeta II. Po nagrado je prišla brez spodnjega perila ...

V 70. letih prejšnjega stoletja je oblikovalka zaslovela s svojim androginim dizajnom, majicami s slogani in nespoštljivim odnosom do establišmenta. Kljubovala je vsemu, kar diši po omejitvah. "V sebi nosim perverzijo, neke vrste uro, ki se vedno odzove, ko naleti na nekaj preveč običajnega," je nekoč izjavila modna oblikovalka, ki se je bomo spominjali tudi po njenih oranžnih laseh. Z Malcolmom McLarnom, menedžerjem punk skupine Sex Pistols, je v britanski prestolnici vodila butik, nato pa je zgradila svetovno modno znamko, ki ima zdaj trgovine v Veliki Britaniji, Franciji, Italiji, Ameriki in Aziji.

Westwood je bil znana tudi kot okoljska aktivistka in je podnebne spremembe prinesla na modno brv.

Njen mož Andreas Kronthaler je v izjavi za javnost zapisal: "Delala sva vse do konca in dala mi je veliko stvari, s katerimi lahko nadaljujem. Hvala, draga."

Poleg moža je za seboj pustila dva sinova, fotografa Bena Westwooda in Josepha Corréja, ustanovitelja podjetja za spodnje perilo Agent Provocateur.

 


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.