Magazin > VIP
7067 ogledov

Zapustila nas je še ena televizijska legenda

Ken Kercheval
Poslovil se je igralec, ki je zaslovel s serijo Dallas.

Ameriški igralec Ken Kercheval je umrl v starosti 84 let. Žalostno novico sta potrdila njegov agent in tudi pogrebni zavod mesta Clinton v zvezni državi Indiana, kjer je Kercheval živel. Podrobnosti niso znane.

Igralcu, ki je bil strastni kadilec, so leta 1994 odstranili del pljuč, saj je zbolel za rakom.

Kercheval je bil najbolj znan po svoji vlogi v televizijskem hitu Dallas, v katerem je igral največjega sovražnika J.R.-ja Ewinga (igral ga je Larry Hagman), Cliffa Barnesa. Kercheval in Hagman sta bila edina igralca, ki sta zaigrala v vseh sezonah. Teh je bilo kar 14!

Ken Kercheval | Avtor: Profimedia Profimedia

"Oba sva igrala zlobneža, a tebe so kljub temu ljubili. V resničnem življenju sva oba izzivala usodo. Tvoje „orožje“ je bil alkohol, moje pa cigareti. Ti si žrtvoval svoja jetra, jaz pljuča. Larry, smrti sva večkrat ubežala, jo celo provocirala. Veliko sva prestala. Raka, tri žene, tri zakone. Denar je prišel in odšel, a midva sva ostala prijatelja,“ je igralec zapisal po Hagmanovi smrti leta 2012.

Od svojega nekdanjega kolega se je poslovila Victoria  Principal, ki je Kerchevala označila za izjemno nadarjenega igralca. "Upam, da sta si s Harryjem priredila nebeško zabavo v teksaškem stilu,“ je še dodala. "Za vse čase boš ostal v mojem srcu,“ pa je zapisala zvezdnica Audrey Landers.

Kercheval je za seboj pustil pet otrok.

Ken Kercheval | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.