Magazin > VIP
15 ogledov

Zapustili so nas

Dannielynn_birkhead_fly_1912 Žurnal24 main
Leta 2007 je v svetu najbolj odmevala smrt nekdanje Playboyjeve zajčice Anne Nicole Smith, medtem ko je Slovenijo šokirala vest o smrti Tošeta Proeskega.

V začetku leta je odjeknila vest, da je umrla Anna Nicole Smith. Bivša Playboyeva zajčica, ki je septembra 2006 rodila hčerko in le nekaj dni po njenem rojstvu izgubila svojega prvorojenca Daniela, je umrla v hotelu na Floridi stara 39 let. Njena smrt je takoj postala sumljiva oblastem, ki so natančno pregledale kraj dogodka.

V času njene smrti je tekla tudi preiskava smrti njenega sina. Mnogi so bili prepričani, da je za Danielovo smrtjo stal Annin partner Howard Stern. Preiskava, ki se je zaključila konec tega leta, je pokazala, da je njegovo smrt zakrivila usodna mešanica drog.

Anna Nicole je zatrjevala, da se je z Marshallom poročila iz ljubezni. © Flynet/JLP

 
Anna Nicole je postala slavna, ko se je 26-letna poročila z 90-letnim bogatašem J. Howardom Marshallom II . Marshall je umrl dobro leto po poroki in Anni zapustil svoje premoženje. Marshallov sin E. Pierce Marshall je izpodbijal oporoko, a dokončnega izida pravdanja ni dočakal, saj je leta 2006 umrl.

Dokazovanje očetovstva
To pa ni bila edina tožba, s katero se je morala spopadati Anna Nicole Smith. Kmalu po rojstvu njene hčerke Dannielynn Hope se je oglasil fotograf Larry Birkhead , s katerim je Anna Nicole nekaj časa prijateljevala in se razglasil za očeta njene hčerke. Anna Nicole je javnosti kot hčerkinega očeta predstavila svojega odvetnika Howarda Sterna. Birkhead je želel svoje očetovstvo dokazati na sodišču, a se je Anna Nicole uspešno izmikala testom očetovstva. S svojega domovanja na Bahamih je priletela na Florido ravno zaradi procesa, ki ga je sprožil Birkhead.

Po njeni smrti je skrbništvo nad Dannielynn želela tudi Annina mati Virgie Hart , kateri pa ni uspelo prepričati sodnika, ki je deklico dodelil njenemu biološkemu očetu. Testi so namreč pokazali, da je Larry Birkhead ves čas govoril resnico. Mala Dannielynn tako sedaj živi pri očetu, ki upravlja z denarjem, ki ga je nesrečna deklica podedovala po svojima nesrečno preminulima bratu in materi. Vzrok smrti Anne Nicole Smith obravnavajo kot nesrečo, saj naj bi ponesreči zaužila preveč tablet.

Bolezen je bila močnejša

Pogreba se je udeležilo veliko znanih. © AFP

 
Glasbeni svet je letos utrpel hude izgube. Septembra je po bolezni preminil Luciano Pavarotti , svetovno znani tenorist, ki je operno petje približal širši publiki. Luciano je bil s Placidom Domingom in Josejem Carrerasom eden treh velikih tenoristov. Lucianu so se v dveh zakonih rodili štiri hčerke in en sin, ki pa je kmalu po rojstvu umrl. Po njegovi smrti se je začelo govoriti o razkolu med pevcem in njegovo veliko mlajšo ženo Nicoletto Mantovani , saj naj bi Luciano le malo pred smrtjo spremenil oporoko v korist svojih treh hčerk iz prvega zakona. Izkazalo se je, da je Luciano Nicoletti zapustil premoženje, ki ga je ustvaril v Ameriki in tako poskrbel za ženo, ki boleha za multiplo sklerozo. Nicoletta je šele po moževi smrti priznala, da že dolgo ve za diagnozo.

Življenje ugasnilo na cesti

Za Tošetom je žalovala vsa Makedonija. © AFP

 
Oktobra je avtomobilska nesreča prekinila uspešno pot mladega makedonskega pevca Tošeta Proeskega . Novica, da je na poti v Zagreb preminil največji up makedonske zabavne glasbe, je odjeknila kot bomba. Toše, ki je Makedonijo predstavljal na Eurosongu leta 2004, se je pripravljal na prodor v tujino. Šele po njegovi smrti so oboževalci izvedeli, da je bil mladi pevec v resni zvezi z uspešno rokometašico Andrijano Budimir , s katero sta si nameravala ustvariti družino.

Umrl Tinin bivši mož
Sredi decembra je ugasnilo življenje Ika Turnerja , ki je širši javnosti bolj poznan kot prvi mož Tine Turner . Njun zakon, ki je trajal 16 let, je veljal za nesrečnega in nasilnega, saj je Ike, ki je imel težave s kokainom, na Tini preizkušal svoje pesti. Kasneje se je skušal otresti tega slovesa, a mu v celoti to ni nikoli uspelo. Umrl je na svojem domu, vzrok smrti pa še ni znan. Tina Turner je preko svojega tiskovnega predstavnika sporočila, da ne bo komentirala smrti bivšega moža.

V letu 2007 so nas zapustili tudi Boris Jelcin , Jane Wyman , James Brown , Carlo Ponti , Art Buchwald , Sidney Sheldon , Kurt Vonnegut , Ingmar Bergman , Marcel Marceau , Deborah Kerr , Norman Mailer , Jean Baudrillard , Gianfranco Ferre in Ira Levin .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.