Magazin > VIP
27 ogledov

Zaradi Bieberja prelagajo izpite

Justin Bieber EPA
Medtem ko mora pevec Justin Bieber predložiti potrebne dokumente za opico, ki so mu jo zasegli na letališču, na norveških šolah spreminjajo datume izpitov.

Pevec Justin Bieber se bo med svojo turnejo ustavil tudi na Norveškem. V Oslu bo nastopil 16. in 17. aprila, kar pa sovpade z izpiti na nekaterih šolah. Pet šol na zahodu države se je tako že odločilo, da bodo prestavile datume izpitov in tako odvrnile pevčeve oboževalce, da ne bi opravljali izpitov.

Lokalne šole so odgovorne za razporeditev izpitnih datumov. "Če so prepričane, da obstaja dober razlog, da datume spremenijo, potem imajo vsa pooblastila. Vsi smo bili stari 14 let in vemo, kakšni so interesi v tistih letih," je povedala norveška šolska ministrica Kristin Halvorsen.

Opica v karanteni, Bieber mora predložiti dokumente

Konec marca so nemški cariniki Bieberju zasegli kapucinsko opico, ker jo je skušal na zasebnem letalu pretihotapiti v Nemčijo. Za Mally ni imel potrebnih dokumentov. Žival so dali v karanteno na münchenskem letališču, stroške bo plačal Bieber, prav tako pa kazen 16 tisoč dolarjev, saj je kršil stroga pravila, ki veljajo pri transportu živali v drugo državo.

Justin Bieber, Mally, opica | Avtor: Reuters Reuters

Žival mora imeti potrdilo o zdravstvenem stanju. "Divje živali se ne more kar prinesti v državo, če letalo ni priletelo iz druge države v Evropski uniji in če zraven ni potrebnih dokumentov," je pojasnil predstavnik carine.

Opico, ki je stara 14 tednov in so jo predčasno vzeli materi, je v karanteni že pregledal veterinar, ki je ugotovil, da je z njo vse v redu in da nima nobene bolezni. Je pa pod velikim stresom, zato ji v hrano mešajo vitamine.

Bieber mora v roku enega meseca predložiti potrebno dokumentacijo o zdravju živali, nato pa jo bodo lahko izpustili. Mnenje veterinarja pa je, da je za opico bolje, če živi v okolju, ki je zanjo primernejše, saj pevčeva turneja ni varna. Če Bieber dokumentov ne bo predložil, bodo opico dali v zavetišče za živali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.