Magazin > VIP
0 ogledov

Zaradi Bloodhound Gang sprožili preiskavo

Bloodhound gang youtube.com
Bloodhound Gang. Zaradi skrunitve ruske zastave so oblasti v Moskvi sprožile preiskavo.

Da skupina Bloodhound Gang rada provocira, ni nič novega. Že dlje pa o njih ni bilo slišati nič, morda so ravno zato na koncertu v Ukrajini poskrbeli za škandal.

Basist skupine Jared Hasselhoff si je namreč z rusko zastavo obrisal zadnjico in mednožje ter s tem dejanjem močno ujezil Rusijo, ki je takoj sprožila preiskavo.

Glavni preiskovalec Alexander Bastrykin je provokacijo označil za "ciničen zločin" in "nespoštovanje Rusije". Nekateri predstavniki vlade so za skupino zahtevali celo kazenski pregon in prepoved vstopa v državo. Oglasile so se celo ZDA. Ameriški veleposlanik v Rusiji Michael McFaul je na Twitterju zapisal, da se mu zdi nastop "nagnusen". "Ostro pa obsojam napad na člane skupine,“ je na koncu dodal McFaul.

Glasbenike so namreč konec tedna na jugu Rusije napadli. Državo so morali takoj zapustiti, njihov koncert pa je odpadel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.