Magazin > VIP
3219 ogledov

Zaradi bolezni je mobilni operater zavrnil svetovnega prvaka

tim lobinger
Nekdanji atlet, ki ima levkemijo, je šokiran.

Marca 2017 so pri nekdanjem skakalcu s palico, Timu Lobingerju, ki je leta 2003 na svetovnem dvoranskem prvenstvu v atletiki osvojil prvo mesto, večkrat pa je zmagal tudi na evropskem prvenstvu, odkrili levkemijo. Avgusta lani so zanj našli darovalca krvotvornih matičnih celic in 46-letnik je bil prepričan, da je bolezen premagal, a se je rak na začetku avgusta vrnil. 46-letnik svojega zdravstvenega stanja ni skrival pred mediji. Kljub bolezni Tim optimizma ni nikoli izgubil, tudi zaradi svojih treh otrok – najmlajši je star 3 leta.

Sedaj pa mu je eden od mobilnih operaterjev delček tega optimizma vzel in ga na grob način soočil z minljivostjo. Ko je nekdanji atlet želel skleniti novo naročniško razmerje, ki bi moralo trajati vsaj 24 mesecev, so njegovo prošnjo zavrnili. "Rekli, so, da zaradi bolezni pogodbenih zahtev ne bom mogel izpolniti,“ je povedal in dodal, da je bil nad odzivom operaterja šokiran.

Lobinger je prestal še presadite matičnih celic, pet krogov kemoterapij in obsevanj. Zdravniki menijo, da leži verjetnost, da bolezen premaga, pri 30 odstotkih.

Komentarjev 3
  • Majazmaja 10:14 05.oktober 2018.

    Zdravniki menijo, da leži verjetnost, da bolezen premaga, pri 30 odstotkih. Ir. K., a ta članek je prevedel Google Translate?

  • jakec1575 09:18 05.oktober 2018.

    Država skrbi za brezposelne, tudi taksne, ki to s pridom izkoriscajo, država hrani lazne predcasne invalidske, kjer v resnici ni pravega nadzora, država hrani mnoge in zapusti resno bolane. tudi pri nas. tale operater je samo sindrom zahodne druzbe, ki ...prikaži več jo zanima samo produktivnost.