Magazin > VIP
42 ogledov

Zaradi Chelsea Clinton za zapahe

Radovedni paparaci bodo težko prišli do poroke tega poletja. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Poroka hčerke nekdanjega ameriškega predsednika Billa je povzročila nemalo preglavic dvema švedskima novinarjema, ki sta pristala za zapahi.

43-letni Thomas Bjorn Nilsson in 41-letni Kjerste Sortland sta se na nekem posestvu soočila z jeznimi policisti, ko sta poskušala fotografirati stavbo, kjer naj bi se 31. julija poročila Chelsea Clinton in Marc Mezvinsky. Novinarja bremenijo vdiranja na zasebno posestvo, ki leži okoli 90 kilometrov severno od New Yorka.

Urednica švedskega časopisa Verdens Gang Helje Solberg je jezna zaradi "nasilnega vedenja policistov". Meni, da fotografa, ki delata za omenjeno revijo, nista storila nič nezakonitega. "Nismo vedeli, da je prepovedano fotografirati na vhodu na posestvo," je povedala urednica, ki je prepričana, da novinarja na posestvo nista vstopila. Dodala je še, da bo časopis plačal kazen, čeprav se ji "zdi reakcija ameriških oblasti pretirana".

Tajna služba ZDA naj bi sodelovala pri pripravah na poroko, oblasti pa so sporočile, da bodo aretirale vsakogar, ki bo stopil na ozemlje, kjer se bo poročila Clintonova hči. Novinarjema, ki bosta pred sodišče stopila 12. avgusta, pa zaradi prekrška grozi do 15 dni zapora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.