Magazin > VIP
8058 ogledov

Zaradi male Lilibet: Kraljice še nikoli niso videli tako jezne

kraljica elizabeta Profimedia
Harry in Meghan naj bi se zlagala.

lilibet | Avtor: Facebook Facebook
V mnogih družinah, še zlasti v večjih dinastijah, je običajno, da otroka poimenujejo po njegovih prednikih. Tako je tudi na britanskem dvoru, kjer se tega držijo celo mlajše generacije. Hčerka prestolonaslednika Williama, Charlotte, nosi tudi ime svoje babice in prababice. Njeno polno ime se namreč glasi Charlotte Elizabeth Diana. Kraljica Elizabeta II. tej prelepi gesti ni nasprotovala, ko pa je izvedela, da sta njen vnuk Harry in njegova soproga Meghan hčerki nadela ime Lilibet, vzdevek, ki ga je kraljica nosila vse od malih nog, menda ni bila prav nič vesela. Pa ne zato, ker ne bi bila počaščena, ampak zaradi laži, ki sta jo Meghan in Harry prodala medijem. 

Par je namreč trdil, da sta kraljico vprašala, ali lahko hčer poimenujeta po njej. Trdila sta, da sta dobila njen blagoslov, sicer, kot sta dejala tudi javno, tega družinskega vzdevka ne bi uporabila. Njuni odvetniki so celo kontaktirali medije in jim prepovedali objavo govoric, da kraljica ni vedela za njuno namero. Ko sta se obrnila na palačo in dvor prosila, da podpre njuno različico, so ju dvorjani zavrnili. Član dvora naj bi povedal, da monarhinje še nikoli ni videl tako besne, piše Robert Hardman, avtor knjige Charles III: New King, New Court.

Avtor v knjigi opisuje tudi kraljičine zadnje trenutke. Pravi, da je odšla mirno, še prej pa je napisala dve pismi. Več o tem TUKAJ

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.