Magazin > VIP
15 ogledov

Zaradi podpore homoseksualcem ji grozi ovadba

Madonna FameFlynet
Pevki Madonni grozi ovadba zaradi javne podpore pravicam homoseksualcev.

Kot je dejal predstavnik mestnih oblasti v Sankt Peterburgu, Vitali Milonov, je pop kraljica Madonna kršila prepoved "homoseksualne propagande" na četrtkovem koncertu, ki so se ga udeležili tudi mladoletniki, zaradi česar bi morali tako pevko kot organizatorje koncerta oglobiti. "Imamo priče. Obstajajo tudi video posnetki," je za ruske medije povedal Milonov.

Madonna se je med nastopom na koncertu slekla do modrčka in pri tem odkrila napis na hrbtu "No Fear" (Brez strahu, op. p.). Občinstvu je sporočila, da namerava govoriti v podporo homoseksualcev in drugih načinov življenja, in to kljub zakonskih prepovedi takšnih izjav.

Februarja so namreč v Sankt Peterburgu sprejeli zakon o kaznovanju vseh, ki javno promovirajo homoseksualnost in pedofilijo. Zagovorniki človekovih pravic zakonu odločno nasprotujejo, predvsem zaradi enačenja homoseksualnosti in pedofilije.

To pa ni bil edini zaplet, za katerega je ameriška zvezdnica poskrbela v Rusiji. Med torkovim koncertom v Moskvi se je namreč zavzela za izpustitev članic ruske punk zasedbe Pussy Riot, ki jim zaradi kritične pesmi do ruskega predsednika Vladimirja Putina, ki so jo izvedle v osrednji moskovski cerkvi, grozijo tri leta zapora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.