Magazin > VIP
1831 ogledov

Zaroka med podelitvijo emmyjev

Glenn Weiss
1/4
Najlepši trenutek letošnje podelitve emmyjev.

V Los Angelesu so podelili televizijske nagrade, emmyje, a se o nagrajencih, razen o enem, danes ne govori prav veliko. Režiser Glenn Weiss je namreč vsem ukradel šov. Na odru je za roko zaprosil svojo partnerko Jan Svendsen. »Zelo sem hvaležen, da sem tukaj, a občutek je tudi grenak. V tem trenutku bi bila moja mama najbolj ponosna oseba tukaj, a je pred dvema tednoma umrla. Del mojega srca je zlomljen, ne verjamem, da bo še kdaj cel. A ona bo za vedno ostala v meni. Mama je vedno verjela v to, da je treba poiskati svoj sončni žarek in moje dekle Jan je oboževala. Jan, ti si moj sončni žarek. Mama je imela prav: ne izpusti svojega sončnega žarka. Sprašuješ se, zakaj ti ne pravim 'moje dekle'? Ker te želim klicati 'moja žena',« je povedal. Ko je prišla Jan na oder, ji je na prst nataknil prstan njegove matere

To so zmagovalci

Serija televizije HBO Igra prestolov je bila proglašena za najboljšo dramsko serijo, serija Amazona "The Marvelous Mrs. Maisel" pa za najboljšo komično serijo. 

Komedija o nesrečni gospodinji (Maisel), ki jo je osvobodila prav komedija, je dobila tudi nagrado za najboljšo glavno žensko vlogo (Rachel Brosnahan), stransko moško vlogo (Alex Borstein) in za režijo ter scenarij, kar je pobrala avtorica serije Amy Sherman-Palladino. To je bilo prvič v zgodovini emmyjev, da je bila za najboljšo komično serijo proglašena stvaritev spletne televizije.
V dramskih kategorijah je nagrado za najboljšo žensko vlogo dobila Claire Foy (Krona), za moško pa Matthew Rhys (The Americans). Oba sta imela zadnjo priložnost za to čast, saj Claire Foy več ne bo igrala britanske kraljice Elizabethe II, Rhysova serija pa se je iztekla.

Letošnji seznam nominirancev in nominirank je bil rasno oziroma etnično najbolj raznolik doslej, vendar pa so vse nagrade uvodoma šle belcem in voditelj podelitve James Corden se je pošalil, da lahko začnejo nov trend na twitterju: "emmyji so tako beli".
Nato je trend presekala Regina King z emmyjem za najboljšo žensko vlogo v kratki seriji ali filmu (Sedem sekund), kasneje pa še Darren Criss z emmyjem za najboljšo moško vlogo v mini-seriji televizije FX "The Assassination of Gianni Versace".
Emmyja za najboljšo stransko žensko vlogo v dramski seriji je dobila Thandie Newton (Westworld), za stransko moško vlogo pa že tretjič za Igro prestolov Peter Dinklage.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.