Magazin > VIP
3993 ogledov

Zato je malo verjetno, da si je Michael Hutchence sodil sam

Michael Hutchence Profimedia
Njegovi bližnji dvomijo v točnost mrliškega lista.

25 let po smrti avstralskega glasbenika, kantavtorja in igralca Michaela Kellanda Johna Hutchencea se še vedno porajajo dvomi glede resničnega vzroka njegove smrti.

Hutchence je soustanovil rock skupino Inxs, ki je prodala več kot 75 milijonov plošč po vsem svetu in je bila leta 2001 sprejeta v dvorano slavnih Aria. Pevec pri priljubljeni skupini je bil vse od leta 1977 pa vse do svoje smrti.

Sredi devetdesetih let prejšnjega stoletja so Michaela Hutchencea, ki je veljal za enega najbolj nadarjenih in karizmatičnih rock zvezdnikov svoje generacije, vprašali, kaj misli o samomoru. Odgovoril jim je: "Ljudje nimajo nič proti, če se ubiješ, tega so zelo veseli. To je vodilna zgodba, kajne? No, upam, da ne bom postal glavna zgodba."

22. novembra 1997 je Hutchence postal glavna zgodba. Okoli 10.30 tistega jutra je skrbno privezal pas iz kačje kože na avtomatsko ključavnico na vratih sobe 524 v sydneyjskem Ritz-Carltonu, si drugi konec ovil okoli vratu, pokleknil na tla in vlekel, dokler se ni zadušil. Njegovo golo truplo je kasneje našla hotelska sobarica.

Zdaj, 25 let po njegovi nepričakovani smrti, so okoliščine njegove smrti še vedno nejasne. Uradno poročilo mrliškega oglednika pravi, da je bil vzrok smrti samomor z obešanjem. Prijatelji in sorodniki pokojnega v to še danes ne verjamejo. "Michael bi lahko umrl na tri načine," je trdil brat Rhett Hutchence. "Michael je bil ubit, Michael se je ubil ali pa je Michael umrl po nesreči. In čeprav sem slišal toliko teorij in zarot o vseh treh, mislim, da se Michael ni ubil." Tudi britanska televizijska voditeljica, pisateljica in Hutchenceova nekdanja partnerica Paula Yates je leta 1999 dejala, da ne verjame v točnost poročila mrliškega uglednika. "Ne verjamem, da je nameraval umreti," je rekla. "Michael je mislil, da je samomor najbolj grozna stvar na svetu, najbolj strahopetno dejanje," je takrat še povedala.

Čeprav je zgodovina rock 'n' rolla polna tragičnih zgodnjih smrti – od Jimija Hendrixa do Kurta Cobaina, od Janis Joplin do Amy Winehouse, Michael Hutchence izstopa. Seveda, živel je hitro, se dvignil visoko, a ni bil narcisoidni rock 'n' roll pevec. Michael Hutchence, za katerega je svet mislil, da ga pozna – razmršenih las in kačjih bokov, ki je vsako noč na odru začaral na tisoče ljudi– sploh ni bil pravi Michael Hutchence. Sestra Tina Hutchence je svojega brata opisala kot sramežljivega. "Mislim, da je na odru samo prevzel drugo osebnost. Veste, da je temu vedno rekel "drugi Michael Hutchence". Ko je šel na oder, je bil drugi Michael Hutchence," je dejala.

Skupina Inxs je bila ustanovljena v Sydneyju v Avstraliji leta 1977, ko je bil Hutchence star komaj 17 let. Prvotna zasedba Hutchence, Garry Beers, Kirk Pengilly ter bratje Tim, Andrew in Jon Farriss se ni nikoli spremenila. Njihov prvi nastop pa je bil 16. avgusta 1977 – na noč, ko je umrl Elvis Presley.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.